Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Иван Бърнев и Милен Русков – големите в Малкия сезон на „Сфумато”

Какъв е методът на американския режисьор Майкъл Чехов, на 6 юли ще разкаже актьорът Иван Бърнев. - Иван Бърнев и Милен Русков – големите в Малкия сезон на „Сфумато”

Какъв е методът на американския режисьор Майкъл Чехов, на 6 юли ще разкаже актьорът Иван Бърнев.

Актьорът Иван Бърнев и писателят Милен Русков са сред големите имена в Малкия сезон на „Сфумато”. Театралната работилница отваря врати за лятната си програма в петък под звуците на Софийския духов оркестър и ще представя идеите на младите във всички изкуства до 6 юли. Входът за акциите е безплатен.

Афишът е наситен със събития във всеки от дните, но кулминацията е предвидена за финала. На 6 юли в продължение на четири часа (от 15 до 19) в камерната зала на „Сфумато” звездата на българския театър и кино Иван Бърнев и актрисите Маргита Гошева и Мирослава Гоговска ще правят ателие „С Михаил Чехов – за въображението”, което ще се занимава с метода на родения в Русия американски режисьор Майкъл Чехов. В основата му е тълкуването на психологическия жест като знак за дадено душевно преживяване.

Какво минава през главата на писателя Милен Русков, докато гледа спектакъла „Възвишение” по едноименния му роман? Отговор на този въпрос може да бъде потърсен от самия автор на 6 юли между 21 и 22 часа. Тогава в градинката пред театъра режисьорът Иван Добчев ще води ателие „Възстановки” по романа. Както е известно, именно идеологът на „Сфумато” постави на Пловдивска сцена текста, но в драматизирана версия от Александър Секулов. За ролята си на Гичо във „Възвишение” актьорът Бойко Кръстанов взе „Аскеер” за изгряваща звезда, а Иван Добчев получи „Икар” за режисура.

Сред акцентите на Малкия сезон е и ателието на композитора Асен Аврамов „Гласът от сцената”, където ще продължи работата по подготовката на актьорите в действено музикално и ритмическо отношение.
Програмата включва още прожекции на филми и концерти.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах