Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Как Мадона окраде Силвия Кацарова

Не се стискайте, мили данъкоплатци, не се правете на меломани и разбирачи от хубава музика, стискайте зъби, слушайте „Големият кораб минава“

В тежките времена на музикално разнообразие по националните медии госпожа Кацарова се сдоби със семеен басейн. Но тя самата смята това за несправедливо и моли данъкоплатците да  я върнат обратно в соца, когато караше жигула и нямаше басейн. Снимка: Личен архив - Как Мадона окраде Силвия Кацарова

В тежките времена на музикално разнообразие по националните медии госпожа Кацарова се сдоби със семеен басейн. Но тя самата смята това за несправедливо и моли данъкоплатците да я върнат обратно в соца, когато караше жигула и нямаше басейн. Снимка: Личен архив

Мадона е смятана за един от най-богатите творци в музикалната индустрия. Богатството ѝ се оценява на близо 1 милиард долара. Говори се, че по-богата дори от нея е Риана – тя притежава 1,7 милиарда долара. Но все пак трябва да уточним, че парите на цветето от Карибите идват не само от музика и реклама, а и от двете ѝ фирми за козметика. Те са ѝ донесли 1,3 милиарда долара. Виж, Мадона определено печели предимно от музиката си. И, както се оказа, от Силвия Кацарова.

Оня ден в интервю за Би Ти Ви изпълнителката от популярната по времето на соца група LZ заяви, че българските певци и музикални творци трябва да имат 100% квота в националните медии, за да може отчисленията за музика да отиват при тях, а не при Мадона, Шакира и Еди-коя-си. Освен това тя имала 100 песни, а ние сме знаели само две-три.

Аз пък мислех, че знаем само една. Другите 100 не ни ги пускат в ефира не заради Мадона, а защото госпожа Кацарова и някогашните ѝ колеги от бенда спорят за авторски права. Затова, ако каузата на естрадната звезда се увенчае с успех, ще трябва от сутрин до вечер да слушаме само оная песен за големия кораб.

Но пък госпожа Кацарова ще си прибере откраднатото от Мадона, което си е нейно. И така Мадона ще трябва да слезе от бугатито и да тръгне на работа с метрото, за да може госпожа Кацарова да живее от изработеното от нея, да не мизерства с джипа си, а да си вземе поне самолет. Не се смейте, може от българска естрада да не изкарваш пари за самолет, но от българския държавен бюджет може и още как. Няма да е първата, я.

А и да не мислите, че госпожа Кацарова е меркантилна някаква и ще ви даде парите от данъци наистина за луксозни возила? Не, тя самата вече си каза – иска да е като в комунизма, когато за едно лято е изкарвала пари за една жигула. Затова не се стискайте, мили данъкоплатци, не се правете на меломани и разбирачи от хубава музика, стискайте зъби, слушайте „Големият кораб минава“ и събирайте пари за жигула на госпожа Кацарова, за да получи и тя това, което заслужава.

Сега веднага ще се обадят онези, дето имат ясни спомени от комунизма и ще започнат да спорят, че на държавните звезди едно време не само жигули им купувахме, ами и волги, и апартаменти, и турнета в Куба и Съветския Съюз. Еми не е па кой знае какъв харч за данъците ви – една гарсониерка в Студентски град, една жигулка и билет за Хавана.

Освен това няма да купуваме на всички волги, я. На най-заслужилите – лимузината, за по-малко заслужилите – лада, а за тия, дето могат да станат снахички най-много на някой областен управител – трабант. И без това автомобилният бизнес се изнесе от Русия и техните заводи сега ще произвеждат само съветски возила, нека да им направим услуга и да им осигурим клиенти. Даже можем да сключим сделка с Русия и вместо в пари, да им плащаме песни. В естрадни песни.

Така всички ще са доволни и накрая и бюджетът ще е цял, и естрадата ни – моторизирана.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах