Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Край на тениса на ул. „Иван Вазов“, ремонтът приключва през август

Строителството се проточило заради смяна на водопроводни тръби, канализация, непроходим колектор на ЧЕЗ, обясни зам.-кметът Барбалов

Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ днес бе възобновен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Край на тениса на ул. „Иван Вазов“, ремонтът приключва през август

Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ днес бе възобновен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Тенис мач на малката централна столична улица „Иван Вазов“ се оказа катализаторът, принудил Столична община да побърза с ремонта. Зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи днес пред медиите, че през август ремонтът трябва да приключи. Междувременно строители отново влязоха в празния доскоро обект.

Улица „Иван Вазов“ е трудно проходима повече от година и докато чакат строителите да си свършат работата, граждани решиха да поиграят тенис. Тъй като червеният чакъл на улицата прилича на клей корт, столичани „разчертаха“ игрище с тоалетна хартия и снимките им обиколиха медиите.

Вижте още: ИВАН ВАЗОВ ОУПЪН (СНИМКИ, ВИДЕО)

Броени дни след „Иван Вазов Оупън“ се видя и финалът на ремонта – днес Дончо Барбалов оповести, че до месец очаква улицата да бъде завършена.

Фантастико

„Иван Вазов“ е малка улица с много инфраструктура – обясни зам.-кметът по транспорта и отговорник по ремонтите. – Знаете, работата започна през март миналата година, беше сменен към 760 метра канал, който е от 1905 г., както и към 760 метра водоснабдителна система от 1930 г. На практика това осигурява водоснабдяването и канала на голяма част от центъра на града – не само на живеещите на ул. „Иван Вазов“, говорим за карето между „Левски“, „Раковска“, „Аксаков“ и „Шести септември“. След това започва възстановяване на настилките и тротоарите заедно с пускането на ново улично осветление.“

Барбалов отбеляза, че междувременно от ЧЕЗ са извършили подмяна на непроходим колектор от 10 киловолта, който бил пред аварийно състояние; осъществена е и смяна на комуникации от „Виваком“. Зам.-кметът посочи, че очаква възстановяването на настилката по ул. „Иван Вазов“ да стане „максимално бързо, но и качествено“.

„Това, което имаме като уверения от строителя, е, че до средата на август приключва работа окончателно“, каза Барбалов.

Днес работниците се завърнаха на ул. „Иван Вазов“:

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах