VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Край на тениса на ул. „Иван Вазов“, ремонтът приключва през август

Строителството се проточило заради смяна на водопроводни тръби, канализация, непроходим колектор на ЧЕЗ, обясни зам.-кметът Барбалов

Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ днес бе възобновен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Край на тениса на ул. „Иван Вазов“, ремонтът приключва през август

Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ днес бе възобновен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Тенис мач на малката централна столична улица „Иван Вазов“ се оказа катализаторът, принудил Столична община да побърза с ремонта. Зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи днес пред медиите, че през август ремонтът трябва да приключи. Междувременно строители отново влязоха в празния доскоро обект.

Улица „Иван Вазов“ е трудно проходима повече от година и докато чакат строителите да си свършат работата, граждани решиха да поиграят тенис. Тъй като червеният чакъл на улицата прилича на клей корт, столичани „разчертаха“ игрище с тоалетна хартия и снимките им обиколиха медиите.

Вижте още: ИВАН ВАЗОВ ОУПЪН (СНИМКИ, ВИДЕО)

Броени дни след „Иван Вазов Оупън“ се видя и финалът на ремонта – днес Дончо Барбалов оповести, че до месец очаква улицата да бъде завършена.

Америка за България

„Иван Вазов“ е малка улица с много инфраструктура – обясни зам.-кметът по транспорта и отговорник по ремонтите. – Знаете, работата започна през март миналата година, беше сменен към 760 метра канал, който е от 1905 г., както и към 760 метра водоснабдителна система от 1930 г. На практика това осигурява водоснабдяването и канала на голяма част от центъра на града – не само на живеещите на ул. „Иван Вазов“, говорим за карето между „Левски“, „Раковска“, „Аксаков“ и „Шести септември“. След това започва възстановяване на настилките и тротоарите заедно с пускането на ново улично осветление.“

Барбалов отбеляза, че междувременно от ЧЕЗ са извършили подмяна на непроходим колектор от 10 киловолта, който бил пред аварийно състояние; осъществена е и смяна на комуникации от „Виваком“. Зам.-кметът посочи, че очаква възстановяването на настилката по ул. „Иван Вазов“ да стане „максимално бързо, но и качествено“.

„Това, което имаме като уверения от строителя, е, че до средата на август приключва работа окончателно“, каза Барбалов.

Днес работниците се завърнаха на ул. „Иван Вазов“:

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg