Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дрескод вдъхновение и скъп педикюр в Исакиевския събор

Русия се смее на новата директорка на легендарния музей

Ирада Вовненко е автор на  романи като „Добавете любов и щастие на вкус“,  „Любов и други дисонанси“ и „Дрескод вдъхновение“ - Дрескод вдъхновение и скъп педикюр в Исакиевския събор

Ирада Вовненко е автор на романи като „Добавете любов и щастие на вкус“, „Любов и други дисонанси“ и „Дрескод вдъхновение“

Журналисти и обикновени потребители в руските медии и социални мрежи обсъждат назначението на Ирада Вовненко за директор на музея „Исакиевски събор“. Най-голямо внимание привличат литературните таланти на 44-годишната дама, която е член на Съюза на руските писатели и автор на няколко любовни романа. Именно тях цитират развеселено медии и интернет потребители, съобщава „Лента.ру“

Особено внимание привлича едно еротично описание от книгата „Влечение“:

Мълчейки, той започна да я целува — по шията, ръцете, лицето, очите. Розите падаха на пода на вагона, едва шумолейки с нежните си листенца, подобни на елемент от причудлива инсталация на съвременен художник (…) „Твоите въпросителни скули! Безумно ми домъчня за тях“, каза Сергей само с устни.“

Коментиращите масово критикуват словосъчетанието „въпросителни скули“, определят майсторството на автора на ниво „ученик тройкаджия“, а също предлагат за комендант на Кремъл да се назначи рокера Залдостанов по прякор Хирурга, а певицата Лолита да оглави Ермитажа. Изданието The Village е направило цяла подборка от любопитни фрагменти от книгите на авторката, но без да уточнява заглавията.

Сергей целуваше нейната нежна шия, пълната й гръд, която отзивчиво се втурна под пръстите му. Те така и не се добраха до широкия креват, антрацитово-черната пола и дантеленото й бельо кацнаха директно върху перваза на прозореца“.

Той никога не търсеше специални ерогенни зони по тялото й. Смяташе, че жената като цяло е една голяма ерогенна зона. Той можеше да бъде както необикновено нежен, така и удивително груб. Веднъж, в порива на страстта,  я удари толкова силно по лицето, че й остави най-разкошна синина, а после внимателно целуваше подпухналата скула и застанал на колене, я умоляваше за прошка“.

Той я настани на леглото, завладя крака й със скъп педикюр и се зае да целува всяко пръстче“.

Бъдещето на Исакиевския събор тревожи руската общественост

За назначението на Вовненко се разбра на 31 май. На нейното перо принадлежат романи като „Добавете любов и щастие на вкус“, „Влечение“, „Любов и други дисонанси“, „Дрескод вдъхновение“. Тя е автор и на редица детски книги:„Вълшебен калейдоскоп. Пътешествието на Петка в страната История“, „Пътешествието на Петка с ангела“ и други.

Вовненко е сред основателите на благотворителната фондация „Ренесанс“, ръководила е отдела за връзки с общественоста и културните проекти в музея „Исакиевски събор“. Бъдещето на музея дълбоко тревожи обществеността във връзка с решението за предаване на храма на Руската православна църква, при което сградата трябва да запази и музейните си функции.

Исакиевският събор е най-голямата православна църква в Санкт Петербург. Построен е през 1818-1858 година по проект на Огюст Монферан. През 1928 година е превънат в музей. През 1991 г. богослужението в църквата отново е разрешено, но засега сградата продължава да се използва главно като музей.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС