Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Люк Бесон и „Бийтълс“ в града на хилядите планети (видео)

Новият филм на режисьора, с Кара Делевин и Дейн ДеХаан, е най-скъпата френска продукция в историята

Кара Делевин и Дейн ДеХаан са в главните роли в новия филм на Люк Бесон. - Люк Бесон и „Бийтълс“ в града на хилядите планети (видео)

Кара Делевин и Дейн ДеХаан са в главните роли в новия филм на Люк Бесон.

Кара Делевин и Дейн ДеХаан пилотират космически кораби и се сражават с чудовища в първия трейлър на „Валериан и градът на хилядите планети“, последния филм на Люк Бесон. 90-секундният клип е скромен откъм диалози, но показва пътуващите във времето агенти Валериан и Лорелин в сблъсък с различни компютърно създадени чудовища – в мисията си към Алфа, град от XXVIII век, който е дом на хиляди различни видове.

На фона на песента на „Бийтълс“ Because, трейлърът загатва евентуална романтична връзка между двойката в момента, когато Лорелин казва на Валериан:

„Разбираме се супер… ти флиртуваш, аз се усмихвам“… преди да го удари в лицето.

Филмът на Бесон се основава на френски комикс, публикуван за първи път през 1967-а – „Валериан и Лорелин“, предава „Гардиън“. Той продължава да излиза в продължение на 42 години и е на особена почит заради хуманистичните си политически идеали и развити персонажи.

Режисьорът написа в Туитър, че е фен на комикса от 10-годишен, с уточнението, че Лорелин е навярно първата жена, в която се е влюбвал.

Филмът на Бесон се основава на френски комикс, публикуван за първи път през 1967-а – „Валериан и Лорелин“.

Филмът на Бесон се основава на френски комикс, публикуван за първи път през 1967-а – „Валериан и Лорелин“.

Бюджетът на филма е 197 милиона евро, което го прави най-скъпия френски филм, правен някога. Средствата за него изпреварват с пъти следващите в класацията – „Астерикс на Олимпийските игри“ (78 млн. евро) и „Петият елемент“, отново на Бесон (75 млн.).

Предстоящата адаптация обаче не е първата по комикса – анимационен сериал от 40 епизода по историята бе излъчван по френска телевизия от 2007 до 2008 г.

Във „Валериан и градът на хилядите планети“ играят още Итън Хоук, Клайв Оуен и Риана, а гласът на разказвача е на Джон Гудман. Премиерата на филма е насрочена за 21 юли догодина.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС