Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мерил Стрийп финансира сценаристки над 40 г.

Лаборатория за жени писателки се открива в Ню Йорк

Мерил Стрийп подкрепя от дълги години Нюйоркската асоциация на жените в киното и телевизията. - Мерил Стрийп финансира сценаристки над 40 г.

Мерил Стрийп подкрепя от дълги години Нюйоркската асоциация на жените в киното и телевизията.

Мерил Стрийп финансира лаборатория за жени сценаристи над 40 години. Създаването на работилницата и участието на Стрийп в основаването ѝ, бяха обявени в неделя в дискусионен панел, част от филмовия фестивал „Трайбека“.

Проектът се нарича „Писателска лаборатория“ и цели да увеличи възможностите за жените сценаристи над 40-годишна възраст. Тази година инициативата ще приема кандидатури за участие от 1 май до 1 юни, необходимо е да пратят сценарий за филм. Имената на 8-те одобрени участнички ще бъдат обявени на 1 август.

Сред менторите, които ще се включат в даването на съвети в първата година на Лабораторията, са продуцентът на „Юношество“ Каролин Каплан, Кирстен Смит („Професия блондинка“) и Джесика Бендингер („Луди амазонки“).

Според Нюйоркската асоциация на жените в киното и телевизията, която е организатор на лабораторията, Стрийп има „значителен“ принос за почти пълното финансиране на проекта. Актрисата е дългогодишен поддържник на асоциацията.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg