POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нийл Геймън за Пратчет: Знаех, че смъртта му се задава, но не ми е леко

Преди 30 години един пробиващ си път автор срещна млад журналист в китайски ресторант...

Тери Пратчет и Нийл Геймън са приятели от повече от 30 години. - Нийл Геймън за Пратчет: Знаех, че смъртта му се задава, но не ми е леко

Тери Пратчет и Нийл Геймън са приятели от повече от 30 години.

„Събудих се и електронната ми поща беше пълна със съболезнования от приятели и искане за коментар от журналисти. Тогава разбрах какво е станало. Бях предупреден“, пише писателят Нийл Геймън за смъртта на дългогодишния си другар в живота и писането Тери Пратчет.

„Преди 30 години един пробиващ си път автор срещна млад журналист в китайски ресторант. Двамата мъже станаха приятели, написаха книга и останаха приятели въпреки всичко. Миналата нощ авторът почина“, казва Геймън. И продължава: „Нямаше друг като него. Щастливец съм, че заедно написахме книга, когато бяхме по-млади – научи ме на толкова много неща“.

„Знаех, че смъртта му се задава, но това не прави този момент по-лесен. Ще ми липсваш, Тери!“, пише Геймън.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg