POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият роман на Милен Русков излиза на 4 май

Разказът на един обикновен човек за сложната политическа сцена в България от 20-те

Скоро ще видим България от 20-те години през очите на Милен Русков. Снимка: БГНЕС - Новият роман на Милен Русков излиза на 4 май

Скоро ще видим България от 20-те години през очите на Милен Русков. Снимка: БГНЕС

Милен Русков е пред първата си премиера тази година. Писателят, който триумфира със своя предишен роман „Възвишение“ на литературната и театралната сцена, ще представи новата си книга след броени дни – на 4 май. „Чамкория“ излиза в два тома, издаден от „Жанет 45“.

Романът ни връща в София от 20-те години на миналия век. Попадаме в сложна политическа ситуация – царска България е сцена на противоборство между две големи военнополитически групировки: от една страна са Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от друга – Единният фронт. Покрай професията си между тях попада случаен човек – шофьор. Той не симпатизира на никого, което прави впечатленията му сравнително безпристрастни. Разказът му за градския бит възкресява атмосферата на онова време, определена от автора като „неистова“. Нашият човек би могъл да живее наслаждавайки се на еснафските удобства на онази София, но характерът му го подхлъзва „малко по-дълбоко в сенките“.

Русков е пред още една премиера тази година: появата на филма „Възвишение“, режисиран от Виктор Божинов. Наесен тръгва по българските екрани.

Вижте още: ПЪРВИ ПОГЛЕД КЪМ НОВИЯ РОМАН НА МИЛЕН РУСКОВ

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg