Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Ориент експрес“ с Йълдъз и Биг бенда на БНР

Формацията празнува 55 г. с концерт в зала България

Йълдъз Ибрахимова се завръща в България, за да почете една от най-елитните ни музикални формации. - „Ориент експрес“ с Йълдъз и Биг бенда на БНР

Йълдъз Ибрахимова се завръща в България, за да почете една от най-елитните ни музикални формации.

Йълдъз Ибрахимова излиза заедно с Биг бенда на Българското национално радио на 13 март на сцената в столичната зала „България“. Този бутиков концерт, наречен „Ориент експрес“ и дирижиран от Антони Дончев, ще поведе родната публика на пътешествие из мелодиите на Изтока с инструменти, които звучат изключително рядко у нас.

Заедно с виртуозите от Биг бенда на сцената излиза турското трио „Танини“, в което ще чуем Тахир Айдогду на канун, Билгин Джаназ на ней и Хакан Али Токер на пиано. Музикантите ще ни разходят из класическия джаз, през фюжъна до етно музиката.

Концертът „Ориент експрес“ е от поредицата „Джазофония“, с която Биг бендът празнува своята 55-годишнина. В тази формация в продължение на годините биографиите си кръстосват мнозина от най-мощните фигури на българската джаз сцена, а днес диригентът Антони Дончев събира около себе си едни от най-добрите джаз музиканти на България.

Биг бендът на БНР е основан преди 55 години. Първите му диригенти са Жул Леви, Димитър Ганев, Георги Ганев, Емил Георгиев и Милчо Левиев.

Биг бендът на БНР е основан преди 55 години. Първите му диригенти са Жул Леви, Димитър Ганев, Георги Ганев, Емил Георгиев и Милчо Левиев.

Билети за концерта се продават на Tickersbg.com, както и на касите на БНР и на Кантус фирмус в зала „България“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90