Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Още и още изнасилвания от Уайнстийн

И актрисата Анабела Сиора от „Семейство Сопрано“ с обвинения срещу продуцента

Анабела Сиора в ролята на Глория Трило в „Семейство Сопрано“. - Още и още изнасилвания от Уайнстийн

Анабела Сиора в ролята на Глория Трило в „Семейство Сопрано“.

Италианско-американската актриса Анабела Сиора, която познаваме от сериала „Семейство Сопрано“, обвини продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване. Пред „Ню Йоркър“ тя заяви, че холивудският магнат я нападнал в апартамента ѝ в Ню Йорк през 1992 г.

Сиора твърди, че е била насилвана от Уайнстийн и в следващите години. В статията на американското издание и актрисата Дарил Хана обвинява продуцента в сексуален тормоз.

Чрез говорителката си Харви Уайнстийн отрича всякакви твърдения за секс, който не е бил по взаимно съгласие.

В четвъртък и друга актриса, Наташа Малте, заяви, че продуцентът я е изнасилил в хотелската ѝ стая в Лондон през 2008 г. До момента повече от 50 жени са обвинили Уайнстийн за деяния, вариращи от сексуален тормоз до изнасилване.

Анабела Сиора сега казва пред „Ню Йоркър“, че нападението срещу нея е станало през 1992 г., след като е снимала „Нощта, в която не се срещнахме“, продуциран от Уайнстийн. По думите на актрисата, той влязъл в апартамента ѝ в Ню Йорк, докато тя се оправяла за лягане. Малко по-рано Уайнстийн я бил изпратил до дома ѝ след групова вечеря с екипа на филма.

Сиора разказва, че продуцентът отказал да напусне, когато тя го поискала, а след това я блъснал на леглото и я изнасилил.

„Борих се, но имах много малко останали сили – обяснява актрисата. – Като повечето от тези жени, бях толкова засрамена от случилото се. И го превъзмогнах. Но все още се питах – защо отворих тази врата. Почувствах се отвратително.“

Сиора заявява пред изданието, че не е подала оплакване в полицията за инцидента – но добавя, че кариерата ѝ попаднала в застой и нямала работа до 1995 г. По думите ѝ Уайнстийн продължил да я преследва, включително и с една поява само по бельо в хотелската ѝ стая по време на кинофестивала в Кан през 1997-а.

Актрисата Дарил Хана, участвала в продуцирания от Уайнстийн „Убий Бил“ на Куентин Тарантино, също има нови обвинения срещу магната. По думите ѝ той опитал да я насили в хотелската ѝ стая по време на рекламните кампании на филма и продължението му.

Хана твърди, че в един от случаите продуцентът поискал да я опипва и я накарал да се съблече.

Всичко по темата ХАРВИ УАЙНСТИЙН: ПАДЕНИЕТО НА ХОЛИВУД в „Площад Славейков“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg