Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Перото като меч

Откриват ново литературно пространство в НДК с 24-часово четене

Клубът ще функционира като книжарница, но и като читалня. Снимката е илюстративна. - Перото като меч

Клубът ще функционира като книжарница, но и като читалня. Снимката е илюстративна.

Ново писателско кафене отваря врати в София – литературен клуб „Перото“, което ще бъде открито на 16 септември, сряда, в НДК. Описано от директора на Двореца Мирослав Боршош като „мечта“, то ще е като меч за хората на духа. Ще бъде отворено денонощно и има шансове да се превърне в дом за писатели, поети, преводачи и четящите хора въобще.

Първите гости на „Перото“ ще потънат в него в 17,30 часа и ще могат да останат там и през нощта, дори 24 часа – до вечерта на следващия ден в клуба ще тече литературно четене с участието на автори, музиканти, издатели и почитатели на книгата.

Клубът ще функционира като книжарница, но и като читалня – всеки може да се отпусне с четиво и питие от бара, а след това да реши дали да остави книгата, или да си я купи. Планирани са множество събития, всяко издателство е добре дошло да представи своите книги, обясни пред Би Ти Ви Мирослав Боршош.

Понеделниците в клуба ще протичат под рубриката „Литературен гид“ – хора на словото ще споделят кои са най-стойностните за тях книги и автори.

Но преди да стане понеделник – нека почетем в „Перото“!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах