Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Писателят психолог Иван Владимиров-Нав застрелян при съседски спор

Иван Владимиров-Нав. Снимка: Марина Чамуркова - Недекова/Фейсбук - Писателят психолог Иван Владимиров-Нав застрелян при съседски спор

Иван Владимиров-Нав. Снимка: Марина Чамуркова - Недекова/Фейсбук

Съседски спор доведе до нелепата смърт на писателя Иван Владимиров-Нав, съобщиха в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви.

Малко след 22:30 часа снощи полиция се отзовава на сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. „Черковна“ в София. Съсед на Иван Владимиров, бивш полицай, е прострелял писателя заради възникнал скандал между двамата. При пристигането си органите на реда констатирали смъртта на писателя.

Иван Владимиров е завършил психология в САЩ, където е живял повече от 13 години. През 2020 г. се завърна в България и издаде няколко книги – „Вегаски истории за мистици и простаци“, „Смешна метафизика за забавно развиващи се“ и „Четенето като множествен оргазъм“. Той беше и автор на видеоблога „Видимо и невидимо“, в който гостуваха много български автори, артисти и интелектуалци.

„Върнах се в България с голям ентусиазъм, но честно, вече не знам на коя планета се намирам. Тук проблемът е много по-дълбоко – направо на (не)културно ниво. Все пак аз си оставам оптимист – винаги може и по-зле“, казва пророчески в един от постовете си във Фейсбук в края на миналата година писателят.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС