Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Почина младата актриса Лорина Камбурова

Лорина Камбурова (1991 - 2021) - Почина младата актриса Лорина Камбурова

Лорина Камбурова (1991 - 2021)

На 29 години почина талантливата актриса Лорина Камбурова. Новината за смъртта ѝ бе потвърдена пред „Площад Славейков“ от нейни близки. 

Лорина е починала след усложнения от Ковид-19 в болница в Русия.

Екатерина Краснер, режисьорка на последния филм с участието на актрисата – „Любов и чудовища“, съобщи във Фейсбук, че се набират средства, за да помогнат на семейството за връщането на тялото на Лорина в България. По-късно постът бе изтрит, след като близките ѝ отговориха, че не се нуждаят от средства за транспортирането.

Лорина Камбурова е родена на 25 октомври 1991 г. във Варна. След смъртта на двамата ѝ родители е отгледана е от баба си. Приета е в Икономическия университет в родния си град, но решава да кандидатства и в НАТФИЗ. Завършва Театралната академия в класа на проф. Здравко Митков.

Участвала е в сериалите „Връзки“ и „Скъпи наследници“. Явява се на „Мюзик айдъл 3“ и стига до финал. Работила е като модел. Снимала се е в клипове като „Това е България“, посветен на българското европредседателство, и в „Тази песен не е за любов“ на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

На последния си рожден ден Лорина е написала във Фейсбук:

„Честит рожден ден на мен. Навлизам в ново време за себе си. Обичам рождения си ден, макар човек, ако е щастлив, може да празнува всеки ден от съществуването си. Пожелавам си да съм здрава, силна, независима амазонка, но и любяща, вдъхновяваща жена. Пожелавам си цялата Вселена, защото за времето, което прекарах на Земята, се научих, че има за всички и човек трябва да си пожелава колкото сърцето му иска. Обещавам на сърцето си оттук нататък да е чувано и уважавано, а на кръвта във вените си да танцува от щастие при всеки удобен случай. Но най-вече си обещавам повече да не се обръщам назад в миналото. Ако има нещо интересно там, да го превърна в изкуство – сценарии, роля или песен. Никога не е късно да започнеш да държиш на себе си, колкото и трудно да е да се погледнеш понякога в огледалото. В крайна сметка никога не можеш да избягаш от своето „аз“. Обичайте се. Целувам ви“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС