Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Поезия „С Украйна в сърцето“ пред Столичната библиотека

Български творци изпълняват свои произведения на площад „Славейков“ в подкрепа на Украйна

Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Поезия „С Украйна в сърцето“ пред Столичната библиотека

Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Здравка Евтимова, Кирил Кадийски, Амелия Личева и още познати български писатели и поети ще изпълнят свои творби в подкрепа на Украйна. На 13 април пред Столичната библиотека те ще бъдат част от събитието „С Украйна в сърцето“, което включва поетично четене и тематична изложба. 

В поетичната вечер ще участват Здравка Евтимова, председател на Българския П.Е.Н.-център, и Захари Иванов, председател на Асоциацията на софийските писатели. Поканени са още Амелия Личева, Асен Масларски, Кирил Кадийски, Анжела Димчева, Димитър Христов, Иван Христов, Митко Новков, Петър Чухов, Хайри Хамдан и други, които ще четат свои творби пред публиката. Официален гост на събитието ще бъде посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко, съобщават от Общината.

Другата част от събитието – изложбата, представя книги на емблематични класически и съвременни украински автори на украински и български език, нотни издания, албуми – част от фонда на Столична библиотека. Колекцията може да бъде разгледана в Столична библиотека в Мраморното фоайе на първия етаж. В експозицията са включени и нови издания на съвременни български и украински писатели в превод на украински и български език.

Събитието се организира от Столична библиотека, Асоциацията на софийските писатели, Българския П.Е.Н.-център, с подкрепата на Посолството на Република Украйна.

Началото е в 18 ч. на столичния площад „Славейков“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах