Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Радиопродуцентите подкрепят Армутлиева

От АБРО твърдят, че не ги е притискала каква музика да пускат

Хиляди музиканти обвиняват Армутлиева в натиск в избора на музика в медиите и в конфликт на интереси, заемайки ръководни длъжности при разпределянето на авторските права и при продуцентите, и при изпълнителите, при авторите. Срещу нея има подписка за отстраняването й от "Профон" и "Музикаутор". - Радиопродуцентите подкрепят Армутлиева

Хиляди музиканти обвиняват Армутлиева в натиск в избора на музика в медиите и в конфликт на интереси, заемайки ръководни длъжности при разпределянето на авторските права и при продуцентите, и при изпълнителите, при авторите. Срещу нея има подписка за отстраняването й от "Профон" и "Музикаутор".

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО, излезе с декларация, в която подкрепя Саня Армутлиева, председател на Управителния съвет на „Профон“, член на УС на „Музикаутор“ и собственик на „Вирджиния рекърдс“, в конфликта й с Рут Колева. Певицата се превърна в лице на хиляди музиканти, които обвиняват Армутлиева в натиск в избора на музика в медиите и в конфликт на интереси, заемайки ръководни длъжности при разпределянето на авторските и сродни права – и при продуцентите, и при изпълнителите, при авторите. Срещу нея има подписка за отстраняването й от „Профон“ и „Музикаутор“.

Вижте декларацията на АБРО: 

„Във връзка с конфликтната реторика в авторско-правната общност и разпространените в социалната мрежа Facebook и в медийното пространство обвинения за оказван от страна на музикални продуценти “медиен натиск”, Управителният съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО, най-категорично заявява, че българските радио- и телевизионни оператори работят в условията на пълна редакционна независимост и самостоятелно вземат програмните си решения, с оглед програмния си профил и при съобразяване с потребностите на своята аудитория.

Наблюдаваме с тревога и загриженост деструктивните тенденции в сферата на управлението на авторски и сродни права. Като представителна организация на търговските радио- и телевизионни оператори в България, АБРО е за стабилност и предсказуемост в работата на дружествата за колективно управление на права, поддържането на дългосрочна и справедлива законодателна рамка и налагането на добри практики в работата с ползвателите от всички категории.

Отстоявайки независимостта на търговските радио- и телевизионни оператори от политическа, икономическа и друга намеса, бихме се противопоставили най-категорично на всякакви опити за налагане на програмно съдържание, включително чрез установяване на задължение за разпространение на българска или каквато и да е друга музика.

Отнасяме се с най-голямо уважение към музиката и зачитаме правото на аудиторията да търси и потребява музикалния продукт съобразно личните си предпочитания в плуралистична среда.

Пожелаваме успех на авторско-правната общност за бързото изглаждане на породилите се конфликти, за да се избегне внасянето на нестабилност и фрагментация при управлението на права, в нарушение на световните тенденции и най-добри практики.

УС на АБРО

София, 04 февруари 2015 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg