Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Седмина в спор за директор на Националния литературен музей

Постът от шест години се заема от временен изпълнител

Конкурсът за поста, на който от шест години има временен изпълнител, ще се проведе в Министерството на културата на 2 март.  - Седмина в спор за директор на Националния литературен музей

Конкурсът за поста, на който от шест години има временен изпълнител, ще се проведе в Министерството на културата на 2 март.

Седем кандидати спорят за длъжността директор на Националния литературен музей. Конкурсът за поста, на който от шест години има временен изпълнител, ще се проведе в Министерството на културата на 2 март. Според Клуб Z един от кандидатите е настоящият и.д. директор Катя Зографова. Сред останалите допуснати до участие в конкурса попадат предимно поети и филолози.

Там са Атанас Капралов, член на СБП, обвинен преди две години от същите среди, че е автор на поп-фолк песни, пише електронното издание. Друг от кандидатите е Балчо Балчев, познат в поетичните среди от края на 80-те години и бивш главен редактор на вестник „Народно земеделско знаме“ от началото на прехода.

Опитен журналист от политическия ресор също е сред конкурентите за поста. Д-р Мариана Кирова е започнала кариерата си във вестниците „Демокрация“ и „Подкрепа“, като след това повече от 15 години отразява в пресата работата на парламента и Министерския съвет.

Уредничката от музея „Иван Вазов“ Мирела Иванова, съвременна поетеса и съпруга на писателя Владимир Зарев, също ще участва в конкурса на 2 март.

Преподавател в УНИБИТ, оглавяван от Стоян Денчев, и бивш зам.-председател на Държавна агенция „Архиви“ е предпоследният кандидат за Музея – Пламен Крайски, който в момента е главен редактор на списание „Будител“.

Най-младият участник в конкурса ще е Станимира Ненкова. Тя е с две висши образования –българска филология в Софийския университет и английска филология в САЩ, където е живяла със семейството си през последните 20 години, пише още Клуб Z. През този период тя е участвала в създаването на български училища, в експонирането на етнографски сбирки и в промоцирането на съвременни български автори.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg