Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Премахват епизод с Майкъл Джексън от „Симпсънс“

Продуцентите го изтеглят след обвиненията в педофилия срещу звездата във филма „Напускайки Невърленд“

В епизода от 1991 г. Майкъл Джексън дава гласа си на персонажа Леон Комповски (в средата).  - Премахват епизод с Майкъл Джексън от „Симпсънс“

В епизода от 1991 г. Майкъл Джексън дава гласа си на персонажа Леон Комповски (в средата).

Епизодът на комедийния анимационен сериал „Симпсънс“ „Stark Raving Dad“ („Силно яростен татко“) се смята за един от най-разпознаваемите и любими на почитателите на поредицата, но намирането му в интернет вече ще е почти невъзможно, съобщава „Варайъти“. Причината е, че в епизода, излъчен на 19 септември 1991 г. като премиерен на сезон 3, един от персонажите е озвучен от Майкъл Джексън.

Първоначално участието му не се потвърждава, едва години по-късно предположението на зрителите се оказва вярно. Днес, след разказите на децата в живота на Краля на попа в документалния филм „Напускайки Невърленд“, продуцентите на „Симпсънс“ са решили да изтеглят епизода.

„Изглежда като ясния избор“, коментира продуцентът Джеймс Л. Брукс пред „Уолстрийт джърнъл“, които първи съобщиха новината в четвъртък.

Другите двама продуценти – Мат Грьонинг и Ал Джийн, са съгласни с решението.

„Хората, с които работя и с които съм прекарал живота си, спорейки за шеги, са на едно мнение за това“, допълва Брукс.

В епизода от 1991 г. Джексън дава гласа си на персонажа Леон Комповски, който се среща с Хоумър Симпсън в клиника за психично болни. Хоумър се прибира вкъщи заедно с него, а Леон – нарисуван като голям бял мъж – твърди, че е Майкъл Джексън. След това помага на Барт Симпсън да отбележи рождения ден на сестра си и изпява „Честит рожден ден, Лиса“ с мелодия, която дълго звучи в главите на зрителите. Впоследствие се оказва, че макар и да е озвучил Леон, Джако не е изпял песента сам – Кип Ленън имитира гласа му по време на всяка песен в епизода.

„Това бе ценен епизод, много спомени сме запечатали в него, но ситуацията определено не им позволява да останат“, коментира Брукс.

Ще отнеме време обаче епизодът да бъде напълно изтеглен от телевизията и от платформата на канала FXX, предстои да бъдат издадени наново DVD-та без конкретния епизод.

„Аз съм против горенето на книги – добави продуцентът. – Но това си е нашата книга и ни е разрешено да махнем една глава от нея.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg