СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Синът на Джон Ленън изпя за пръв път „Imagine“ – заради Украйна (видео)

Джулиан Ленън се бе зарекъл никога да не я изпълни, освен ако „не настъпва краят на света“

Джулиан Ленън има основателна причина да наруши решението си никога да не изпълни „Imagine“. Снимка: Стопкадър - Синът на Джон Ленън изпя за пръв път „Imagine“ – заради Украйна (видео)

Джулиан Ленън има основателна причина да наруши решението си никога да не изпълни „Imagine“. Снимка: Стопкадър

Джулиан Ленън, първородният син на Джон Ленън, изпълни за първи път публично популярната песен на баща си „Imagine“. Той я изпя на 9 април като част от благотворителната инициатива „Stand Up For Ukraine“ („Застанете заедно с Украйна“), онлайн концерт на „Global Citizen“, в който се включиха още Елтън Джон, Били Айлиш, Мадона, Брус Спрингстийн и др.

59-годишният Джулиан изневери на намерението си никога да не изпълнява пацифистката песен на Джон Ленън, освен ако „не настъпва краят на света“, но „невъобразимата трагедия“ в Украйна променила мнението му, пише той в Ютюб канала си.

„Винаги съм казвал, че единственият начин да обмисля изпълнение на „Imagine“ е да настъпва краят на света. Но смятам, че сега е моментът, защото тази песен ни пренася на място, където любовта и обединението се превръщат в реалност, дори и само за един кратък миг – обяснява Ленън. – Тази песен е отражение на светлината в края на тунела, на която всички се надяваме.“

Джулиан призове света да подкрепи Украйна и да обърне внимание на милионите бежанци, принудени да напуснат домовете и родината си:

„В резултат на продължаващата смъртоносна агресия милиони невинни семейства бяха принудени да напуснат удобството на домовете си, за да потърсят убежище другаде. Обръщам се към световните лидери и всички, които вярват в духа на „Imagine“, да подкрепят бежанците навсякъде по света!“

Онлайн концертът включваше поредица от музикални звезди, които също отправиха послания в подкрепа на Украйна. Европейската комисия обеща да дари 1,1 млрд. долара, но общата сума на обещаните дарения надхвърли 10 млрд. долара. Каузата на украинските бежанци бе подкрепена още от Канада, Белгия, Хърватия, Чехия, Швеция, Катар и редица частни компании като „Гугъл“, „Туитър“, „Нестле“, „Верайзън“ и много други, съобщава „Дедлайн“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс