Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

След школата на Ла Скала, ученичка на Кабаиванска с дебют в Софийската опера

Александрина Михайлова ще пее в „Турандот“ с друг възпитаник на Кабаиванска

Райна Кабаиванска и Александрина Михайлова. Снимка: Александър Богдан Томпсън - След школата на Ла Скала, ученичка на Кабаиванска с дебют в Софийската опера

Райна Кабаиванска и Александрина Михайлова. Снимка: Александър Богдан Томпсън

Александрина Михайлова, талантливата млада ученичка на Райна Кабаиванска, ще направи своя оперен дебют в „Турандот“ от Пучини. 23-годишното сопрано ще излезе на сцената на Софийската опера и балет на 2 декември в ролята на Лиу. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов.

Михайлова неколкократно е пяла в оперни концерти на Софийската филхармония, последно публиката я слуша в галата с участието на звездата на „Метрополитън опера“ Томас Хемпсън. С Райна Кабаиванска се среща през 2016 г., когато младата певица е на 17. Следват шест майсторски класа в Нов български университет и четири академични години в Музикален институт „Веки-Тонели“ в Модена, където преподава Кабаиванска.

През август тази година Александрина бе сред десетимата финалисти в конкурса за млади певци на Академия „Ла Скала“. Предстоят ѝ две години специализация в оперния театър. Обучението и пребиваването ѝ в Италия са финансирани със стипендии от дарителски фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ.

Александрина вече има и първия си ангажимент за 2022 г. – концерт в оперния театър в Севиля през февруари.

В „Турандот“ на Софийската опера ще ѝ партнира друг обещаващ възпитаник на Кабаиванска – южнокорейският тенор Давиде Риу. Той пристига от Милано за главната роля на принц Калаф в спектакъла.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах