Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Среща с Греъм – той може да оцелее при катастрофа (видео)

Плоско и дебело лице, без врат, въздушни възглавници между ребрата – така трябва да изглежда тялото ни, ако искаме да сме живи след тежък пътен инцидент

360-градусово изображение на Греъм – изработен от силикон, фибростъкло, смола и човешка коса – може да се види онлайн.  - Среща с Греъм – той може да оцелее при катастрофа (видео)

360-градусово изображение на Греъм – изработен от силикон, фибростъкло, смола и човешка коса – може да се види онлайн.

Запознайте се с Греъм – според създателите си той има перфектното тяло, за да оцелее при автомобилна катастрофа. Удивително реалистичната скулптура е направена като част от австралийска кампания за безопасността на пътя.

Греъм няма врат – т.е. не може да го счупи, плоското му дебело лице предпазва носа и ушите, между ребрата има въздушни възглавници, а кожата е по-дебела и груба. Коленете му пък се сгъват във всички посоки.

Между ребрата на Греъм има въздушни възглавници.

Между ребрата на Греъм има въздушни възглавници.

360-градусово изображение на Греъм – изработен от силикон, фибростъкло, смола и човешка коса – може да се види онлайн. Идеята е да покаже „науката на човешката уязвимост“, казват създателите му. Фигурата е дело на скулпторката Патрисия Пичинини, работила по проекта заедно с хирурга Кристиан Кенфийлд и Дейвид Логан, следовател по катастрофи.

Греъм ще бъде изложен в Библиотеката на Виктория до 8 август, а след това ще тръгне на обиколка из Австралия.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах