Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Среща с Милен Русков след наградата на Европейския съюз

 - Среща с Милен Русков след наградата на Европейския съюз

Милен Русков ще разкаже за новото „възвишение“, което изкачи в Брюксел, пред свои читатели в книжарницата в подлеза на Ректората във вторник от 18 ч. Писателят получи Наградата за литература на Европейския съюз за литература за 2014 г. на тържествена церемония в белгийската столица на 18 ноември. 

След овациите в Брюксел и поредица от срещи цяла година в страната, сега Русков ще се срещне и с почитателите си в София. Писателят ще прочете няколко откъса от своя роман „Възвишение“ и е готов да отговаря на въпроси на читатели. Събитието се организира от издателство „Жанет 45“, които издават книгите му, и книжарница „Сиела“ в партньорство с Европейската и Международна федерация на книготърговците (EIBF) и Федерация на европейските издатели (FEP).

Милен Русков е автор на три книги. И трите имат куп отличия – за „Джобна енциклопедия на мистериите“ (2004) получава наградата за дебют „Южна пролет“, за „Захвърлен в природата“ (2008; 2011 – издание на английски в САЩ) получава наградата „Вик“ за роман на годината, за „Възвишение“ (2011) получава наградата „Златен век“ на Министерство на културата (2012), Награда „Христо Г. Данов“ (2012), „Елиас Канети“ (2013), Награда на Европейския съюз (2014).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах