Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тед Кочев с награда „Златен век“

Режисьорът, зъснел първия филм за Рамбо, ще получи най-високото отличие на Министерството на културата

Тед Кочев, роден в Канада, е сред големите имена в Холивуд. Носител е на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.  - Тед Кочев с награда „Златен век“

Тед Кочев, роден в Канада, е сред големите имена в Холивуд. Носител е на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.

Тед Кочев ще получи отличието „Златен век“ – звезда, съобщиха от Министерството на културата. Това ще се случи на 11 март, по време на посещението на режисьора, който има български корени, у нас за юбилейното ХХ издание на „София филм фест“.

Кочев, роден в Канада, е сред големите имена в Холивуд. Носител е на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”. На официалното откриване на „София филм фест“ на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столична община за принос в киноизкуството.

84-годишният киномайстор, за когото стана ясно, че кандидатства за български паспорт (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА), пристигна в София със съпругата си и двете си дъщери. На 12 март, събота, той ще се срещне за разговор и автограф със своите почитатели в Дома на киното.

Предстои и ретроспектива с неговите филми в Дома на киното – ще можем да видим „Уикендът на Барни“, „Обучението на Дуди Кравиц“, „Да се събудиш в страх“, „Рамбо: Първа кръв“…


Вижте още: СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2016 – ПЪЛНА ПРОГРАМА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90