Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Това не е автобиография

„Момче“ – историята на детството на Роалд Дал, описана от самия него (откъс)

„Момче“ е изпълнена с обикновените събития от живота на едно дете – но които въображението и талантът на Роалд Дал превръщат в приключения.  - Това не е автобиография

„Момче“ е изпълнена с обикновените събития от живота на едно дете – но които въображението и талантът на Роалд Дал превръщат в приключения.

Първата автобиографична книга на Роалд Дал излиза на български. „Момче“ проследява историята на детството на писателя, като започва от инцидента, при който баща му Харалд губи ръката си, и стига до неприязънта на Дал към Катедралното училище в Ландаф.

„Автобиографиите са книги, в които хората разказват за живота си. Те обикновено са пълни с всевъзможни скучни подробности. Тази книга не е автобиография“, казва самият Роалд Дал.

„Момче“ е изпълнена с обикновените събития от живота на едно дете – но които въображението и талантът на Дал превръщат в приключения.

Години по-късно писателят черпи идеи за своите истории от собственото си детство. Като тази за носа – като малък той едва не го губи в автомобилна катастрофа; а освен това самият Роалд някога е бил дегустатор на шоколадовите изкушения „Кадбъри“ и е участвал в Голямата миша конспирация през 1924-а. Събития, които читателите вече добре познават от книгите му.

Изданието е илюстровано от Куентин Блейк.

Предлагаме ви откъс от „Момче“ на Роалд Дал („Ентусиаст“, превод: Катя Перчинкова).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС