Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Върховният съд в Лондон отхвърли жалбата на Джони Деп

Магистратите не приеха възражението на актьора срещу решението им, че е „бияч на съпруги“

Джони Деп през септември 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Върховният съд в Лондон отхвърли жалбата на Джони Деп

Джони Деп през септември 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върховният съд на Великобритания не прие жалбата на Джони Деп срещу решението по делото, което потвърди, че е подлагал на физически тормоз бившата си съпруга Амбър Хърд. Актьорът заведе дело срещу жълтия вестник „Сън“ и издателите „News Group Newspapers“, които в статия от 2018 г. го наричат „бияч на съпруги“.

Съдията обоснова отвърлянето на жалбата с липса на „разумна перспектива за успех“. Екипът адвокати на актьора има срок до 7 декември да внесе, ако реши, жалбата си в Апелативния съд. Решението е взето от съдия Джъстис Никол, който разглежда и делото срещу „Сън“ в Лондон, още миналата седмица, но едва на 25 ноември стана публично.

Към момента Деп трябва да изплати 630 хил. паунда юридически разходи на „News Group Newspapers“.

И Деп, и Хърд дадоха показания по време на 16-дневно изслушване пред Върховния съд на Лондон през юли. Обвиненията за физически тормоз касаят периода 2013 – 2016 г., когато връзката им е прекратена и Хърд изкарва временна ограничителна заповед за Деп.

57-годишният актьор отрича обвиненията и няколко пъти потвърди, че ще обжалва. Делото бе заведено за статия на редактора Дан Утън, който твърди, че има доказателства за насилието на актьора над 34-годишната Хърд. Според съдията вестникът е успял да защити истинността на статията си, предвид че 12 от 14-те случая, представени като доказателство пред съда, са приети за верни.

Само дни след решението на съда Деп загуби ролята си във франчайза „Фантастични животни“, след като е бил „помолен да напусне“. Студио „Уорнър брос“ вече търси друг актьор за ролята на Геларт Гринделвалд и е в начални преговори с Мадс Микелсен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg