Софийска филхармония МЕГАБОРД

„Вегани срещу фашизма” ще пазят МОЧА на 9 май

Ще направят жива верига в продължение на 11 часа, „за да няма оскверняване”

„Събрание на самия паметник пред мочата“ е буквален цитат от уведомлението на „Вегани срещу фашизма“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - „Вегани срещу фашизма” ще пазят МОЧА на 9 май

„Събрание на самия паметник пред мочата“ е буквален цитат от уведомлението на „Вегани срещу фашизма“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Заявка за целодневно събитие около Паметника на съветската армия на 9 май, организирано от неформална организация, наречена „Вегани срещу фашизма“, е постъпило в Столична община, съобщи в личния си профил кметът на община „Средец“ Трайчо Трайков.

Целим на 9 май да няма насилие около паметника на Червената армия в София“, се казва в уведомлението на веганите.

Подобен род събития се организират в уведомителен режим и не е нужно изрично разрешение от общината за провеждането му. Организаторите планират да има „слово, лозунги, плакати и знамена“, се казва в молбата. Планира се веганите срещу фашизма да стоят на постамента пред паметника целия ден – от 8 до 19 часа, като ще образуват „жива верига, за да не допуснем оскверняване“, уточняват в документа.

Събрание на самия паметник пред мочата“ е буквален цитат от уведомлението на „Вегани срещу фашизма“, става ясно от публикувания документ с входящ номер от деловодството на общината.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах