Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ветко и Маринела за вишните: Невинни сме

В отворено писмо до медиите се твърди, че „репутационните нападки“ са неоснователни

Според Ветко Арабаджиев е изкоренена само една вишна – и тя ще бъде преместена. - Ветко и Маринела за вишните: Невинни сме

Според Ветко Арабаджиев е изкоренена само една вишна – и тя ще бъде преместена.

Ветко Арабаджиев се защити с отворено писмо до медиите по случая с изкоренените японски вишни пред бившия хотел „Кемпински“. В текста се твърди, че той и новопридобития му хотел са невинни, вишната била само една и всъщност щяла да продължи да расте в „Лозенец“, просто на друго място – в градината на хотела, а не пред него, както досега.

Според писмото, цитирано от „24 часа“, за опазването на дръвчето и преместването му били използвани специалисти агрономи, според които положените грижи и присаждането на дървото в вътрешната градина към хотела, днес „Маринела“, на името на съпругата на Ветко Арабаджиев, са били навременни и адекватни.

Арабаджиев, който според медийни публикации ще бъде глобен с 50 хиляди лева заради своеволието да изкорени дървото без обществено разрешение, с писмото се извинява за „създаденото обществено неудобство“, но изтъква, че дебатът включва неоснователни „репутационни нападки“ и апелира ситуацията да не се преекспонира.

Вижте пълния текст на писмото:

Уважаеми столичани и жители на кв. „Лозенец”! Във връзка с излезли публикации в интернет по множество новинарски и фейсбук рубрики относно информация за изкоренено японско вишнево дърво в близост до бившия Хотел „Кемпински“, настоящ Хотел Маринела, бихме искали да направим опровержение на представената информация в медиите от името на „Мандарин-МН” ООД, в качеството си на настоящ наемател на помещение в обекта, с предназначение кафе-сладкарница с градина, и Хотел Маринела – “ВГ” АД, в качеството си на собственик на имота.

Във връзка с преустройството на помещението сме възложили на специализирана фирма за озеленяване и поддръжка на ландшафта да предприеме всички законови мерки за защита и рекултивиране на растителността пред заведението. Целта е да се създаде място – красиво и приятно за децата и семействата на кв. „Лозенец” и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда. След сериозни проучвания с цел запазване на растителността пред наетото помещение, предприехме действия по съхранението й с оглед предпазване от предстоящите ремонтни дейности. За опазването на японската вишна и преместването й в градината сме ползвали специалисти агрономи. Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. Лозенец и да радва столичани.

Искрено се извиняваме за създаденото обществено неудобство и считаме отправените репутационни нападки към Хотел „Маринела” за неоснователни, тъй като сме положили дължимата грижа и сме се старали да опазим природата.

Облагородяването на района, както и зоната около нашия проект са ключови за нас, поради което предстои реализацията на проекти за допълнително озеленяване в съзвучие с настоящия ландшафт, като приемаме грижата и опазването на околната среда за наш основен приоритет!

Молим българските медии да бъдат обективни и да не преекспонират повече ситуацията, тъй като по този начин нанасят вреди върху репутацията на невинни хора, които са попаднали на прицел. Сигурни сме, че реализирането на проекта ще превърне това знаково място в още по-притегателно и любимо за жителите и гостите на града.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg