Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Затвориха „Ла Скала“ заради коронавируса

Консерватория в Рим отказва да обучава студенти от Китай, Япония и Корея, докато не се докаже, че са здрави

Представленията на „Ла Скала“ са отменени до 4 март. Снимка: Театър „Ла Скала“ - Затвориха „Ла Скала“ заради коронавируса

Представленията на „Ла Скала“ са отменени до 4 март. Снимка: Театър „Ла Скала“

Миланската опера „Ла Скала“ е затворена поне до 1 март, съобщава в сайта си институцията. Причината е в заплахата от разпространение на коронавируса в Северна Италия.

Заради забраната няма да се състоят обявените представления на „Трубадур“ с полското сопрано Александра Куржак и италианския пианист Маурицио Полини. Спряна е и премиерата на „ Il Turco in Italia“ – комична опера в две действия от Джоакино Росини. Репетициите на операта „Саломе“ от Рихард Щраус също са спрени.

Представленията на „Ла Скала“ са отменени до 4 март, предвидено е възстановяване или замяна на вече закупените билети.

Римската консерватория „Санта Чечилия“ не допуска до занятия студентите от Китай, Япония и Корея – докато не се потвърди, че са здрави. Съобщението за „ориенталските студенти“ бе публикувано още в началото на месеца в сайта на учебното заведение.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах