VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Жени със свръхестествени способности владеят викториански Лондон (видео)

Задава се нов сериал от създателя на „Бъфи, убийцата на вампири“

„Докоснатите“ се появяват мистериозно в Лондон. Снимка: НВО - Жени със свръхестествени способности владеят викториански Лондон (видео)

„Докоснатите“ се появяват мистериозно в Лондон. Снимка: НВО

Писателят, продуцент и режисьор Джос Уидън е създател на някои от най-обичаните сериали в телевизията като „Бъфи, убийцата на вампири“ и „Светулка“ (Firefly). След като режисира „Отмъстителите“ (2012) и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ (2015), той се завръща към малкия екран с с научно-фантастичния исторически сериал „The Nevers“ (Невъзможните).

Действието на продукцията се развива във викториански Лондон, когато в града се появяват т. нар. „Докоснати“ – хора, предимно жени, които изведнъж започват да проявяват свръхестествени способности, някои от които чаровни, други – притеснителни, се казва в синопсиса на сериала. Сред тях е Амалия Тру, мистериозна вдовица, която умее да борави чудесно с юмруците си, и Пенанс Андер, брилянтна млада изобретателка. Постепенно двете се превръщат в своеобразни лидери на Докоснатите, намират им убежище и същевременно се борят с всички зли сили, за които може да се сетите.

Премиерата на сериала е насрочена за април тази година, но от НВО не са конкретизирали дата. „Невъзможните“ е планиран за излъчване по телевизията, но всички епизоди ще бъдат налични в НВО Мах.

И докато Уидън е създател и изпълнителен продуцент на „Невъзможните“, през ноември той изненадващо съобщи, че се оттегля от проекта. По това време сериалът вече е завършил процеса на продукция на шестте епизода от първи сезон. Въпреки това неговото влияние е ясно изразено – сблъскването на жанрове и силните персонажи жени са връх в кариерата му, пише „Индиуайър“.

„Тази година на безпрецедентни предизвикателства повлия на живота ми по начин, който дори не можех да си представя – се казва в изявлението на Уидън от ноември 2020 г. – Създаването и продуцирането на „Невъзможните“ беше радостно преживяване, но осъзнавам, че това ниво на отдаденост, което се изисква за по-нататъшното развитие на сериала, съчетано с физическите предизвикателства при създаването на такава голяма продукция по време на световна пандемия, е повече от колкото мога да понеса без работата ми да пострада.

Чувствам се истински изтощен и отстъпвам крачка назад, за да насоча енергията си към личния си живот, който е на ръба на вълнуваща промяна. Много се гордея с това, което създадохме, благодарен съм на изключителния актьорски състав, на всички колеги и на НВО за възможността на оформя още един странен свят. „Невъзможните“ е плод на любов, но след повече от две години труд, вече не мога да предложа повече от любовта си. А тя никога няма да избледнее.“

В актьорския състав влизат Елизабет Берингтън, Бен Чаплин, Оливия Уилямс, Лаура Донъли,, Джеймс Нортън, Ейми Менсън, Ник Фрост и др.

Тази седмица Уидън получи няколко обвинения от членове на актьорския състав на „Бъфи, убийцата на вампири“ за създаване на „токсична и враждебна“ работна среда на снимачната площадка. Маркетинг кампанията на сериала няма да бъде засегната по никакъв начин, отбелязва Каси Блойс, директор съдържание на НВО, защото създателят сам се е оттеглил от проекта преди обвиненията да станат публични.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство