Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зукърбърг ще бъде съден като екстремист в Русия

Властта се страхува, че по границите ѝ ще има „плътна бандеровска Украйна”

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и собственик на Фейсбук. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Зукърбърг ще бъде съден като екстремист в Русия

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и собственик на Фейсбук. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската прокуратура започна криминално следствие срещу Марк Зукърбърг и служителите на МЕТА, които участват и не възпрепятстват призивите за насилие срещу руските военни, Владимир Путин и Александър Лукашенко, съобщава РИА „Новости“. Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия. Инициативата е на ръководителя на комитета за безопасност и противодействие на корупцията Василий Пискарьов.

Ръководството на американската компания МЕТА, която контролира Фейсбук и Инстаграм, официално съобщи, че отменя забраните да бъдат публикувани призиви към насилие срещу руските войници и държавни ръководители. Забраната е свалена само за Латвия, Литва, Естония, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Русия и Украйна.

Вижте още: ФЕЙСБУК РАЗРЕШИ РЕЧ НА ОМРАЗАТА СРЕЩУ ПУТИН И ВОЙНАТА МУ

„Гражданинът Марк Зукърбърг, който отдавна диктува своите правила на целия свят, като нарушава националните законодателства на много страни, тези дни пресече опасна линия. Съдействието на терористична и екстремистка дейност е престъпление, както в Русия, така и в други страни. И ако днес той се чувства безнаказан, то утре бумерангът може да се обърне. Посетите зърна на злото ще покълнат, и не само в отделни европейски страни, но и в самите САЩ“, заяви Пискарьов.

Той отбеляза, че „фактически отвъд океана започват открита фашизация на Източна Европа“.

„Чрез ръцете на Зукърбърг се опитват да направят така, че по периметъра на нашите граници да има една плътна бандеровска Украйна, а жителите на тези страни да се готвят да унищожават руснаците“, допълни Пискарьов.

Руската Генерална прокуратура освен това отправи до Роскомнадзор изискване да бъде ограничен достъпът до Инстаграм в Русия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg