Шега с „момиче“ на Пикасо в български клип (видео)

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов в сюжет с „кражба“ на картина за $102 млн.

Вдясно: оригиналът на „Момиче с кошница цветя“ на Пабло Пикасо, вляво: „кражбата“ на картината в българското видео. - Шега с „момиче“ на Пикасо в български клип (видео)

Вдясно: оригиналът на „Момиче с кошница цветя“ на Пабло Пикасо, вляво: „кражбата“ на картината в българското видео.

Картината „Момиче с кошница цветя“ на Пабло Пикасо, продадена преди месец на търг за 102 млн., стана част от криминален сюжет на български музикален клип. Платното бе „откраднато“ във видеото към „Escualo“ от Астор Пиацола в изпълнение на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази и пианиста Людмил Ангелов.

Портретът на гола девойка, рисувана от Пикасо през 1905-а, бе една от творбите от колекцията на Пеги и Дейвид Рокфелер, продадени на търг на „Кристис“ в началото на месец май тази година. Произведението е от „розовия период“ на художника.

Вижте още: $102 МЛН. ЗА „ГОЛО МОМИЧЕ“ НА ПИКАСО, ПРИТЕЖАВАНО ОТ ГЪРТРУД СТАЙН И РОКФЕЛЕР

Преди семейство Рокфелер собственичка на картината е била Гъртруд Стайн, днес притежателят ѝе неизвестен. Но във видеото на Ешкенази и Ангелов е „показан“ кой е той…

ARA MALIKIAN

Историята в клипа, разбира се, е шега. Картината не е оригиналът, а принт на изображението, изтеглено от интернет. В етюда с „кражбата“ участват актьорите Лили Гелева, Любомир Петкашев, Николай Николов и Ахмед Джамбазов. Продуцент на видеото е Игор Марковски.

„Escualo“ е част от албума „Танго“ на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов.

Colibri april 2017
Bookshop 728×90