Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Звезди насаме със себе си

Фотографът Павел Червенков открива първата си самостоятелна изложба

„Сантиментариум”, по думите на Червенков, означава „аквариум за сантименти”. На фотографията: Захари Бахаров, 2014 г. - Звезди насаме със себе си

„Сантиментариум”, по думите на Червенков, означава „аквариум за сантименти”. На фотографията: Захари Бахаров, 2014 г.

Фотографът, който вече няколко години снима посланиците на Нощта на театрите, подрежда първата си самостоятелна изложба в Софийската градска художествена галерия. Но в „Сантиментариум“ Павел Червенков показва не само актьори – тук са както известни, така и непознати лица, виждаме музиканти, художници, интелектуалци.

В своите повече от 40 широкоформатни фотографии на над 30 различни личности Червенков ни среща с хора, наблюдавани в момента, в който остават насаме със себе си. Моменти на тъга, размисъл, съзерцание или емоция – кратки и често много сантиментални. Авторът ги улавя деликатно и с разбиране, разкривайки своите модели в тяхната автентичност и интимна човечност.

„Сантиментариум”, по думите на Червенков, означава „аквариум за сантименти” – пространство, в което личността открехва завесата към вътрешните си истини.

Изложбата може да се види в СГХГ от 14 декември до 29 януари догодина.

Теодора Духовникова, 2010 г.

Теодора Духовникова, 2010 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90