Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Аллах Акбар, отговорът на всички въпроси

Европа се превръща в Израел. Опитът трябва да се черпи от единствения реален цивилизационен оазис в огромната пустиня, от която бягат невинните жертви на всякакви геополитики

 - Аллах Акбар, отговорът на всички въпроси

Хибридната война предполага хибридно мислене. Само че вече се изяснява какви хибриди ще бъдат отглеждани по европейските земи. Земи на все по-ниска раждаемост, обзети от леко ядната меланхолия на презадоволени мъже и жени, търсещи смисъла на живота единствено в себе си, по липса на възможност за чудо, както и поради прекалена информираност. Животът е чудо, което свършва бързо, а за някои светкавично, защото се намират на грешното място в грешното време.

Кое е грешно и кое е вярно?

Дали процесът на завладяване на Европа от страха се развива безконтролно, или е задвижен от тайни общества, съставени от единици свръх-богати и свръх-лоши хора, желаещи да подчинят колкото се може по-голяма част от човечеството на личния си капитал? Снощи приятел изказа това подозрение, аз лекомислено го опровергах, казвайки, че кой пък ще се занимава чак с такива демонични сценарии. Той обаче ме опроверга на свой ред с примера за Джордж Сорос, който еднолично се занимава със социално инженерство вече трето десетилетие. Самият Сорос признава в интервю, че има месиански комплекс, който трябвало да бъде удържан, защото иначе би завършил в лудница. Плашещо признание, а толкова много последователи и толкова много последици от месианския комплекс на един унгарски евреин, бягал от нацизъм и комунизъм. Той може да е лицето на тези, които искат да владеят човечеството чрез хаос. Реалността показва, че това е човек, който винаги е правил гигантски пари от този хаос. Такива хора не работят в колектив, те обезсилват колектива, за да се възползват от средствата му. Но толкова за Сорос в този текст. Моята надежда е, че времето му изтича.

Мили добри хора се питат какво искали да ни кажат с атентатите терористите. Възможен ли е толкова наивен въпрос?! Искат да ни кажат, че сега ще ни изкарат през носа това, което се е случило и случва по техните земи. Това искат да ни кажат. Че ще ни подчинят и ще объркат обществото така, както ние объркахме тяхното. Разбира се, „ние“ не сме нито вие, нито аз, а онези хора, за които вашето и моето говорене, мислене и изобщо съществуване е губене на време. Те са може би свързани със Сорос, може би не, може би са военни, може би са потомствени милиардери, може би са богати психопати, шефове на военни корпорации, могат да бъдат всякакви хора – но от тези, които ние, обикновените мравки, не виждаме в новините. Те са над новините. Те диктуват новините.

А миналото не може да се върне. Саддам не може да бъде разобесен, Мубарак не може да бъде изваден от затвора, Кадафи не може да бъде опазен от кръвожадната тълпа. Асад е друга работа – той може да бъде убит, но убийството му ще е точно толкова полезно, колкото съдбата на останалите. Саудитска Арабия дърпа конците в една посока, турците в друга – почти същата, кюрдите в трета, руснаците в четвърта, американците в пета. А народите им имат нужда от диктатори, защото вече на всички ни стана ясно, че религиозните разлики между самите тях са на кръв. Износът на демокрация е пълна безсмислица.

Какви повече причини за случващото се искаме да знаем извън тези, които никога няма да ни разрешат да знаем?! Всичко ни е ясно, освен тайните разговори на мистичните владетели на света. Доскорошните заподозрени за „Един свят, едно правителство“. И сега, вероятно благодарение на тях и този невъзможен свят, събран в едно, е време да се живее с последиците на изпуснатия от бутилката дух на една ниска култура и свръх-примитивна, жестока религиозност. На нас ни изглежда изпуснат, а той най-вероятно е напълно контролиран. Но кой ни пита как на нас ни изглежда каквото и да било…

Други въпроси имате ли? Защото аз нямам. Имам книгата на Мишел Уелбек и тя ми е напълно достатъчна. Близкото бъдеще на Европа е терор.

Вчера някой някъде пусна новина, че терористите били братя от Беларус. Те са от Беларус толкова, колкото аз съм от Бахрейн. А ние ще се научим да живеем като в Израел, който отдавна построи стена срещу Палестина. Не телена, прозрачна ограда, а висока, зидана стена. Израел, който Джордж Сорос смята, че не бива да съществува. И да, терорът ще ерозира всичко, защото за разлика от Израел Европа не е един народ. Икономиката ще бъде разклатена на първо място, а от там ще започне вътрешният ни „терор“ помежду ни. Бедност, омраза, фашизъм, граждански избухвания, може би войни.

Имате ли други въпроси, наистина?

„Аллах Акбар“ е най-важният отговор, който мога да ви дам. Той обезсмисля всичките ви въпроси и цялата ви хуманност. Вие си ги задавайте, ако това ви кара да се чувствате „съпричастни“. Тази съпричастност няма никаква стойност, тя е нула, тя е лицемерие, тя е безпомощност, тя е самозалъгване. Не сме застанали на границата с излишните ни дрехи, храна и пари, а си задаваме въпроси от къщи във Фейсбук – другото „къщи“. Поради по-голямата ми степен на наивност и явна глупост, аз пък разговарям с това, което за вас е нищо, а за мен е молитва към нищото, и се моля някакви невидими сили – тези, които разрушават и изпускат духове контролирано, да започнат да конструират нещо добро за човечеството. Надеждата ми е малка, почти нищожна, но винаги я имам, въпреки ясно оформеният капан. Жертви са те, пришълците, но европейците са не по-малки жертви. Те вече са отчитани от военните като съпътстваща щета на войната, която се води на европейска земя.

Ако питате дали сме във война, отговорът е, че Европа е във война. И този, който няма нищо за губене, е по-силен. Засега.

Европа никога няма да бъде Америка. В момента тя се превръща в Израел. Опитът трябва да се черпи от там. От единствения реален цивилизационен оазис в огромната пустиня, от която бягат невинните жертви на всякакви геополитики. От тази пустиня ни наблюдават въоръжени с турско, руско и американско оръжие, и един-единствен кратък отговор на всичките ви въпроси – Аллах Акбар – едни мъжки чудовища, за които се моля никога да не успеят в целите си. Защото първите, с които ще се разпоредят, ще бъдат жените. Един хомосексуален мъж винаги може да се преструва, че не е гей, но жената не може да се преструва, че не е жена. За тях жената е по-ниско от животното.

Както и да е. Каквито и да са причините. Каквито и да са въпросите. Каквито и да са отговорите – ясно е, че битката за цивилизацията предстои. И примерите, които Европа трябва да следва – независимо дали терористите са родени в Белгия и са били индоктринирани от брюкселски имами, или идват от пустинята – са на тези, които познават терора отдавна и отблизо. Иначе пустинята ще дойде тук и ще даде отговора на всички въпроси и над всички отговори. Знаете кой.


Всичко от Милена Фучеджиева

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС