Софийски международен панаир на книгата

Анна Ангелова от БНТ подарява книги в метрото (снимки, видео)

Водещата на „Денят започва с култура“ се включи в кампания за Осми март

Анна Ангелова избра да  участва в акцията с автобиографията на Мая Анджелоу „Мама и аз и мама”. Снимки: Емил Л. Георгиев - Анна Ангелова от БНТ подарява книги в метрото (снимки, видео)

Анна Ангелова избра да участва в акцията с автобиографията на Мая Анджелоу „Мама и аз и мама”. Снимки: Емил Л. Георгиев

Журналистката Анна Ангелова и издателство „Лист” се включиха в световната кампания „Книги в метрото”. Всяка година на 8 март известни личности от света на културата и шоубизнеса оставят книги по станции, за да подкрепят каузата за независимост и равноправие на жените и заедно с това да насърчат четенето.

Водещата на „Денят започва с култура” по БНТ избра да участва в акцията с автобиографията на Мая Анджелоу „Мама и аз и мама”. По примера на актрисата Ема Уотсън, която преди време разпространи в лондонското метро екземпляри от същото произведение, българската журналистка остави книги на метростанциите „Св. Климент Охридски” и „Сердика”.

„Ако сте мъж, дайте тази книга на жена, която е важна за Вас. Ако сте жена, значи книгата е в правилните ръце”, отбеляза Анна в послание между листовете на „Мама и аз и мама”.

В тази книга авторката Мая Анджелоу, която е сред най-активните фигури в борбата за свобода и равноправие, говори за собствената си майка и изповядва пътя към сърцето ѝ.

Америка за България

Ето как протече част от деня днес за Анна Ангелова:

Bookshop 300×250 3

ДС