VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Дългото сбогуване на „Пърпъл“ минава през „Арена Армеец“

Концертът им у нас ще бъде на 7 декември 2019-а

Добрата новина за гастрола в София съобщи Иън Гилън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Дългото сбогуване на „Пърпъл“ минава през „Арена Армеец“

Добрата новина за гастрола в София съобщи Иън Гилън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иън Гилън публикува важно съобщение в официалния си сайт: на 7 декември, 2019 г., събота, от 19 ч. „Дийп Пърпъл” ще имат концерт в „Арена Армеец”.

Гилън и компания са идвали у нас много пъти. И както ще потвърди всеки фен на групата – и преди, и сега, и поотделно и по двойки, но най-вече петима заедно (които и да са те) – винаги са във форма и всеки техен концерт е различен. Не се повтаря нито със студийния запис, нито с всички останали изпълнения на живо. За това говори и фактът, че за 50+ години групата е записала 20 студийни албума и близо 40 концертни (никой не знае колко са пиратските). Затова концерт на „Дийп Пърпъл” винаги е добра новина.

В дългата си, полувековна история (от 1968 г.), „Пърпъл“ са преминали през различни периоди, а през групата са преминали различни музиканти, повечето от които са идвали у нас, някои даже по няколко пъти. В най-силната си и най-влиятелна версия – между 1970-а и 1973 г. в „Пърпъл” свирят Иън Пейс (ударни), Роджър Гловър (бас), Иън Гилън (вокал) плюс Ричи Блекмор (китари) и Джон Лорд (клавир). Първите трима от тях са и в настоящия състав (заедно със Стив Морс – китари) и Дон Еъри (клавир), който е най-стабилният (заедно са от 2001 г.).

Гостуването в София е спирка от настоящето турне на групата, озаглавено „Дългото сбогуване”. Макар и да не е никак късо, то всъщност не е чак толкова дълго, колкото сбогуването на Великобритания с Европейския съюз. Но пък е много по-приятно.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

И дано пак да дойдат догодина!

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg