Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джейсън Стейтъм играе в руски сериал, но не знае за това (видео)

Марго Роби, Киану Рийвс и Робърт Патинсън също включени в дийпфейк продукцията „ПМЖейсон”

Джейсън Стейтъм в стопкадър от първия епизод на „ПМЖейсон” - Джейсън Стейтъм играе в руски сериал, но не знае за това (видео)

Джейсън Стейтъм в стопкадър от първия епизод на „ПМЖейсон”

Първият дийпфейк сериал в света е руски, а в него са използвани лицата на известни актьори от Холивуд, съобщава ТАСС. Джейсън Стейтъм, Марго Роби, Киану Рийвс и Робърт Патинсън са включени в сериала „ПМЖейсон“, който се излъчва онлайн, включително в Ютюб. Холивудските звезди не са уведомени за присвояването на самоличностите им, потвърждава Алексей Парфун, собственик на компанията „Agenda Media Group“, продуцирала сериала.

„ПМЖейсон“ е пародиен хумористичен сериал, който разказва как чужденец като Джейсън Стейтъм възприема руския бит и се опитва да се интегрира в него. Събитията се развиват през 2027 г. След продължили пет години снимки в Русия, Стейтъм остава да живее в руско село. Да отпразнуват 60-годишния му юбилей пристигат приятелите му – Марго Роби, Киану Рийвс и Робърт Патинсън. Техните образи са пресъздадени чрез дийпфейк технология – изкуствен интелект създава синтетично съдържание, в което лицето на човека се замества с друго във фото или видеоматериали.

По думите на Парфун, сериалът е заснет за три месеца заедно с написването на сценария и постпродукцията. Според него руското законодателство не забранява използването на чужди образи в пародийно съдържание. Изисква се само да се пази честта, достойнството и репутацията на човека и не бива да се разкрива персонална информация.

Първийт дийпфейк сериал в света е създаден с държавна помощ от руския Институт за развитие на интернет.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg