Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп: С мен е свършено

Като основен повод за скандалите с бившата си съпруга актьорът посочи проблемите си с алкохола

Деп показва в съдебната зала средния пръст на дясната си ръка - там, където бутилката, хвърлена от Хърд, го ударила и откъснала част от върха. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп: С мен е свършено

Деп показва в съдебната зала средния пръст на дясната си ръка - там, където бутилката, хвърлена от Хърд, го ударила и откъснала част от върха. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Независимо от изхода на делото, с кариерата ми е свършено, заяви Джони Деп във втория ден на изслушването си пред съда по повод делото за клевета, заведено от него срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Особено емоционален, на 20 април той разказа, че петното, хвърлено върху него, ще му остане докрай.

Скоро след развода им през 2016 г. Хърд обвини Деп в агресивно поведение и домашно насилие. В статия във „Вашингтон поуст“ от 2018 г. тя разказва, че е жертва на домашно насилие, независимо, че не споменава името на Деп. Актьорът заведе дело срещу бившата си съпруга, търсейки от нея обезщетение на стойност 50 млн. долара.

„Когато тези обвинения бяха направени, когато обикаляха света и разказваха, че съм пияна заплаха, подклаждана от кокаин заплаха и бия жени, изведнъж всичко приключи на моите 50 и няколко години. С мен беше свършено – разказа Деп пред съдебното жури, цитиран от „Гардиън“. – Независимо от изхода от това дело, в секундата, в която тези обвинения бяха направени и се превърнаха в храна за медиите, аз вече загубих. Загубих и ще нося това със себе си до края на живота си.“

Тема на изслушването бе и един от пръстите на ръката на Джони Деп – той показа на съдиите фотография, на която ясно се вижда, че част от пръста му липсва и обясни какво се е случило. Когато двойката била в Австралия и Деп работел по един от филмите от франчайза „Карибски пирати“, Хърд се вбесила от това, че актьорът започнал да употребява алкохол и го замерила с бутилка водка, която попаднала върху ръката му и откъснала част от пръста му.

„Имаше кръв навсякъде – сподели той. – Мисля, че изпаднах в нещо като… не знам какво е усещането да изпаднеш в нервен срив, но това вероятно е най-близкото състояние, в което съм попадал. Нищо вече нямаше смисъл.“

Деп представя пред съдиите един от споровете между него и бившата му съпруга. Снимка: ЕПА/БГНЕС

След инцидента Деп се затворил в банята и по-късно бил откаран в болница, където обяснил на лекарите, че прещипал пръста на врата хармоника, разказва той:

„Излъгах, защото… не исках да споделям, че госпожица Хърд хвърли бутилка с водка към мен и отнесе пръста ми. Не исках тя да пострада.“

Деп направи пълна дисекция на отношенията си с Амбър Хърд, като представи своята гледна точка за края на връзката им. Двамата се запознават през 2009 г., сключват брак през 2015 г. и се развеждат официално през 2016 г. Финалното решение той взема съвсем скоро след смъртта на майката на Деп.

„Реших да се обадя на Амбър и да ѝ кажа, че майка ми е починала. Казах ѝ: „Виж, взех решението, мисля, че е най-правилното. Ще подам документи за развод“.

Тогава тя казва, че няма намерение да говори за тормоза или да споменава огромните разлики в характерите им, посочва той. Деп я уведомява, че ще мине през дома им, за да събере част от багажа си. Това става, когато Хърд е на фестивала „Коачела“. Охраната на жилището им обаче му съобщил, че моментът не е подходящ той да влиза в апартамента и му показали снимка на леглото в спалнята им – от неговата страна се забелязвали човешки екскременти, разказва Деп:

„Това беше толкова невероятно, толкова странно и гротескно, че можех единствено да се засмея“.

Попитан дали не е възможно екскрементите да са принадлежали на кучетата им – йорки, актьорът отговаря негативно:

„Живял съм с тези кучета много години. Беше ми ясно – това не беше излязло от куче, просто нямаше начин“.

По-късно Хърд обяснила, че това било работа на едно от кучетата им.

Още преди Деп да обяви намеренията си за развод, той обясни, че голяма част от споровете им възниквали заради неговия проблем с алкохола:

„Тя бе доста брутална в методите си да ме накара да спра да пия, казваше ми, че съм пълна развалина, алкохолик, който разваля всичко. Тя имаше нужда от конфликт и насилие, скандалите ни се раждаха като от нищото. Научих се да се справям с това  – както го правех като дете, просто отстъпвах, биех отбой“.

В изслушването на 20 април актьорът повторно заяви, че никога не е удрял жена през живота си и обвиненията на Хърд са изфабрикувани:

„Насилието не е нужно. Защо да удрям някого, за да се съгласи с мен?“

Предстоят показанията на Амбър Хърд.

Вижте още: ДЖОНИ ДЕП: НИКОГА НЕ СЪМ УДРЯЛ ЖЕНА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg