Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Певецът изпълни песента на Боно „Let Your Love Be Known“ край Колизеума

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото - Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото

Италианският певец Дзукеро пя в центъра на празния Рим за Деня на земята. На 22 април светът отбеляза за 50-и път началото на природозащитното движение.

Вижте още: ПРАЗНУВАМЕ ДЕН НА ЗЕМЯТА, СТОЕЙКИ СИ ВКЪЩИ

Дзукеро излезе сам на площада до Колизеума, седна зад един роял и изпълни песента „Canta la Vita“ – версия на „Let Your Love Be Known“ на Боно. Интерпретацията е повлияна от социалната изолация и „животът по балконите“, наложен заради коронавирусната пандемия. По време на изпълнението бяха показани кадри, заснети с дрон, на обезлюдения площад, необичайно тих без обичайната навалица от туристи.

На 17 март, Деня на Свети Патрик, фронтменът на U2 посвети песента „Let Your Love Be Known“ на италианците, които и до днес остават сред най-засегнатите от заразата народи.

Вижте още: БОНО ПЕЕ ЗА ИТАЛИАНЦИТЕ ПОД КАРАНТИНА (ВИДЕО)

„Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. Говорихме си с Боно, и двамата бяхме много развълнувани от драмата в Северна Италия – казва Дзукеро, който има дългогодишно приятелство с ирландския музикант. – Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката при преодоляването на трудностите. В такъв момент можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и в различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg