VivaPay

Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Певецът изпълни песента на Боно „Let Your Love Be Known“ край Колизеума

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото - Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото

Италианският певец Дзукеро пя в центъра на празния Рим за Деня на земята. На 22 април светът отбеляза за 50-и път началото на природозащитното движение.

Вижте още: ПРАЗНУВАМЕ ДЕН НА ЗЕМЯТА, СТОЕЙКИ СИ ВКЪЩИ

Дзукеро излезе сам на площада до Колизеума, седна зад един роял и изпълни песента „Canta la Vita“ – версия на „Let Your Love Be Known“ на Боно. Интерпретацията е повлияна от социалната изолация и „животът по балконите“, наложен заради коронавирусната пандемия. По време на изпълнението бяха показани кадри, заснети с дрон, на обезлюдения площад, необичайно тих без обичайната навалица от туристи.

На 17 март, Деня на Свети Патрик, фронтменът на U2 посвети песента „Let Your Love Be Known“ на италианците, които и до днес остават сред най-засегнатите от заразата народи.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Вижте още: БОНО ПЕЕ ЗА ИТАЛИАНЦИТЕ ПОД КАРАНТИНА (ВИДЕО)

„Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. Говорихме си с Боно, и двамата бяхме много развълнувани от драмата в Северна Италия – казва Дзукеро, който има дългогодишно приятелство с ирландския музикант. – Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката при преодоляването на трудностите. В такъв момент можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и в различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg