Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Певецът изпълни песента на Боно „Let Your Love Be Known“ край Колизеума

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото - Дзукеро пя в празния Рим за Деня на земята (видео)

Дзукеро пя сам на празния площад край Колизеума в Рим. Снимка: Стопкадър от видеото

Италианският певец Дзукеро пя в центъра на празния Рим за Деня на земята. На 22 април светът отбеляза за 50-и път началото на природозащитното движение.

Вижте още: ПРАЗНУВАМЕ ДЕН НА ЗЕМЯТА, СТОЕЙКИ СИ ВКЪЩИ

Дзукеро излезе сам на площада до Колизеума, седна зад един роял и изпълни песента „Canta la Vita“ – версия на „Let Your Love Be Known“ на Боно. Интерпретацията е повлияна от социалната изолация и „животът по балконите“, наложен заради коронавирусната пандемия. По време на изпълнението бяха показани кадри, заснети с дрон, на обезлюдения площад, необичайно тих без обичайната навалица от туристи.

На 17 март, Деня на Свети Патрик, фронтменът на U2 посвети песента „Let Your Love Be Known“ на италианците, които и до днес остават сред най-засегнатите от заразата народи.

Вижте още: БОНО ПЕЕ ЗА ИТАЛИАНЦИТЕ ПОД КАРАНТИНА (ВИДЕО)

„Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. Говорихме си с Боно, и двамата бяхме много развълнувани от драмата в Северна Италия – казва Дзукеро, който има дългогодишно приятелство с ирландския музикант. – Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката при преодоляването на трудностите. В такъв момент можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и в различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах