VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Финален трейлър на „Междузвездни войни“: Всичко е вярно (видео)

Два месеца преди премиерата на филма бе пуснато видео с ключовите герои, но все още само с бегла следа от Люк Скайуокър

Без Люк Скайокър на официалния постер на филма. Въпросът е защо? - Финален трейлър на „Междузвездни войни“: Всичко е вярно (видео)

Без Люк Скайокър на официалния постер на филма. Въпросът е защо?

Официалният трейлър на очаквания с огромно нетърпение Епизод VII на „Междузвездни войни“ – „Силата се пробужда“ на режисьора Джей Джей Ейбраймс е вече факт. Видеото започва с маскирана фигура, спускаща се на фона на мрачни руини, и глас зад кадър: „Кой си ти?“. Сега, два месеца преди премиерата, напрежението нараства с огромни темпове, а почитателите на сагата все още нямат представа каква ще е ролята на Люк Скайуокър в новия филм.

Без да отговаря напълно на въпросите, трейлърът, представен за първи път по спортния телевизионен канал ESPN на почивката на мач по американски футбол в понеделник вечер, установява тримата водещи персонажи в „Силата се пробужда“.

Видеото ни показва скитничката Рей (Дейзи Ридли) на пустинната планета Джаку, а малко по-късно и Фин (Джон Бойега), откъсващ се от армията безлики щурмоваци. Сваляйки своя шлем, той заявява:

„Бях отгледан да правя едно нещо, но нямам идея за какво да се бия“.

Тройката на главните герои завършва Кило Рен (Адам Драйвър), за когото се предполага, че ще е основен злодей в „Силата се пробужда“. Ситът Рен се изправя пред счупена маска, най-вероятно принадлежала на Дарт Вейдър, и заявява:

„Нищо няма да застане на пътя ни. Ще завърша онова, което започна“.

Дълъг две минути и 23 секунди, последният трейлър е най-широкият поглед към новия филм досега. Седмият епизод се появява три десетилетия след „Завръщането на джедаите“ (1983), чието хронологично продължение е, и както изглежда, съдържа много от персонажите в него – сред които са Хан Соло и Чубака. Самият пилот на Хилядолетния сокол също има ключова роля във видеото, като смразяващо заявява:

„Вярно е – всичко“.

Малко преди трейлъра бе пуснат и официален постер на „Силата се пробужда“, на която се забелязват особено главните места на Рей и Фин. Там са още космическата пиратка Маз Каната (Лупита Ньонг’о), принцеса Лея (Кари Фишер), Хан Соло (Харисън Форд), Чубака (Питър Мейхю), R2-D2 (Кени Бейкър) и C-3PO (Антъни Дениълс).

poster

Съмнително е отсъствието на каквато и да е следа от Люк Скайуокър в постера. Феновете вече видяха актьора в образа Марк Хамил във втория тийзър на „Силата се пробужда“. В официалния трейлър пък присъствието му е само загатнато – чрез забулена фигура, която поставя ръка върху робота R2-D2.

Премиерата на филма е на 18 декември, а предварителната продажба на билети вече е в сила. И както личи – тече с пълна пара, след като няколко онлайн дистрибутори се оплакаха в Туитър, че огромният наплив на купувачи е сринал сървърите им.

А на нас ни остава само да чакаме. Дотогава – трейлъра:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90