Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Георги Любенов с коронавирус

Сред хората, с които водещият е общувал през последните дни, е и доцент Мангъров

„Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни“, написа Георги Любенов във Фейсбук. Снимка: БНТ - Георги Любенов с коронавирус

„Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни“, написа Георги Любенов във Фейсбук. Снимка: БНТ

Водещият от БНТ Георги Любенов е с позитивен тест за Ковид-19, съобщи самият той в страницата на предаването „Денят с Георги Любенов“ във Фейсбук.

„Здравейте!

Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR-тест, който си направих – положителен. Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства.

С пожелание за здраве и до нови срещи в ефира на БНТ,

Георги Любенов.”

През уикенда – само ден, преди Любенов да си направи тест – в предаването му са гостували Стефан Софиянски, Жаклин Вагенщайн, Бетина Жотева, Лиза и Христо Шопови, Георги Милков, Дони и Нети, Наталия Симеонова, Петър Москов и самият доц. Мангъров.

През последните дни и други публични личности обявиха, че имат позитивни проби за коронавирус. Сред тях са оперната певица Дарина Такова и нейната дъщеря Мила Михова.

Актрисата Каталин Старейшинска пък публикува негативния си тест, но се обърна към всички свои колеги с молба да не крият, ако са болни. Във Фейсбук тя написа:

„ВАЖНО!

Няма нищо страшно в ситуация на пандемия да се обяви публично, ако си с положителна проба. Особено в професия като нашата, поемането на огромен риск е ежедневие. Никой не може да гарантира, че от десет човека на сцената, няма един, който да е контактен с положителен. В този случай се прави тест, за да опазиш близките и колегите си. Това е лична отговорност, която всеки би трябвало да поеме. Възниква обаче друг въпрос – „Онзи е бил контактен, защо нищо не казва?“.

Не казва, защото го е страх, че е заразен, или защото не му пука, или вариант, в който прави тест, който е отрицателен (в моя случай) и не смята за необходимо да пише статус със заглавие „Нищо ми няма!”.

Не смятам, че театрите трябва да са отворени.

Не смятам, че играта на артистите трябва да се превръща в „руска рулетка“. Но! Докато не се вземат категорични мерки, които да са валидни за всички, моля ви, не се страхувайте да споделите, ако сте с Ковид!”

Засега няма нито едно затворило културно учреждение заради съмнения за заразени с коронавирус артисти или административен състав.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах