Гласувайте: Културно събитие на 2021 година

Годишна класация на „Площад Славейков“

Снимка: Свобода Цекова - Гласувайте: Културно събитие на 2021 година

Снимка: Свобода Цекова

Културата през 2021 г. бавно се завръща към нормалното – а новото нормално не е като старото. И творците, и публиката се адаптират към вариациите на правилата според нивата на коронавируса. И така, след редица експерименти, в края на годината до участие в събитията и до местата сред публиката вече са допускани само хора със зелен сертификат – и за да не ги застрашават, неваксинираните и антиваксърите се налага да се лишат от културата. Но пък за първи път от началото на пандемията здравното министерство разрешава да бъдат заемани всички места в залите, 100%.

Въпреки сложната обстановка, тази година беше белязана от забележителни събития на арт сцената. Затова и тази година конкуренцията в годишната класация на „Площад Славейков“ за културно и „некултурно“ събитие на годината е голяма.

Скъпи читатели, представяме ви номинациите за най-вълнуващото събитие в културата – у нас или по света с участието на български творци. Гласувайте!

За да не допускаме манипулации, и тази година ще има ограничение в гласуването – може да отбележите до 5 предложения за „културно събитие“ и 1 за „некултурно“. Крайният срок да го направите е 31 декември 2021 г.

Междувременно може да продължите да изпращате своите номинации, всяко предложение трябва да бъде придружено от основания за номинацията. Изпращайте ги на адреса на редакцията: mail@ploshtadslaveikov.com.

Културно събитие на 2021 година

Зареждане ... Зареждане ...

Некултурно събитие на 2021 година

Зареждане ... Зареждане ...

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах