Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гледайте затъмнението онлайн тук!

Събитието започна, вижте къде може да се види на живо в интернет

Слънчевият диск ще се вижда скрит на около 50% от територията на България. - Гледайте затъмнението онлайн тук!

Слънчевият диск ще се вижда скрит на около 50% от територията на България.

Първото слънчево затъмнение за 2015 г. вече започна. За София това стана в 10 часа и 42 минути, като максимална фаза е в 11 часа 49 минути и 5 секунди, когато 53% от слънчевия диск ще бъдат скрити. Най-добре от България затъмнението се вижда от Видин, където максималната фаза (56%) ще е в 11 часа 49 минути и 56 секунди.

Слънчево затъмнение e астрономично явление, при което Слънцето става изцяло или частично невидимо откъм Земята, скрито от диска на Луната. То се наблюдава, когато Луната е между Слънцето и Земята и трите небесни тела се намират на една линия.

Затъмнението може да гледате онлайн тук в Slooh или тук в Space.com. Сайтът Virtual Telescope също предаваше явлението, но заради огромния поток потребители, сървърите му се сринаха.

 

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90