Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Извънземно обикаля България на турне с руски цирк

Болшой Московски цирк с представления в София, Пловдив и Русе

Приключенията на извънземно на Земята ще разкаже прочута руска трупа у нас. Снимка: Болшой Московски цирк - Извънземно обикаля България на турне с руски цирк

Приключенията на извънземно на Земята ще разкаже прочута руска трупа у нас. Снимка: Болшой Московски цирк

Патилата на извънземно създание, катастрофирало на Земята, ще разкаже в спектакъл Болшой Московски цирк пред публика в три български града през март тази година. Двучасовото представление „OFU – Приземяването“ ще бъде показано на 21 март в Арена „Монбат“ в Русе, на 24 март на Колодрума в Пловдив и на 26 март в „Арена Армеец” в София.

Руската циркова трупа, основана от братята Асколд и Едгар Запашни, гостува у нас преди две години отново с история за гости от Космоса. Шоуто „UFO“ тогава разви сюжета за похищение на човек от извънземни. Сега пришълецът ще бъде преследван от „мъже в черно“, след като се разбива с летящата си чиния на Земята, ще има каскади с коне и кучета, приключения в лунапарк, в Третяковската галерия и бягство от лаборатория за изследване на извънземни.

Снимка: Болшой Московски цирк

Снимка: Болшой Московски цирк

Над 100 артисти ще излязат пред българските зрители – акробати, еквилибристи, фокусници, клоуни и дресьори на животни. Сред участниците в спектакъла са някои от най-добрите циркови артисти на Русия и в света – лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта.

Билетите за представленията на руския цирк са на цени от 40 до 110 лв. Децата до 7 години се допускат без билет и право на място. Организаторите от „Дегрис“ молят родителите или придружителите на малките зрители да представят на входа копия на актовете за раждане на децата.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3