Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Донев, Господинов и Соня Йончева със „Св. св. Кирил и Методий“

Вежди Рашидов предлага Нешка Робева да получи „Стара планина“, най-високото държавно отличие

Камен Донев е един от творците, предложени за орден „Св. св. Кирил и Методий“. - Донев, Господинов и Соня Йончева със „Св. св. Кирил и Методий“

Камен Донев е един от творците, предложени за орден „Св. св. Кирил и Методий“.

Нешка Робева да получи най-високото отличие в България – орден „Стара планина“, а 14 други творци – „Св. св. Кирил Методий“ Първа степен. Това предлага в навечерието на 24-и май министърът на културата Вежди Рашидов. Той вече е внесъл предложението до президента Росен Плевнелиев в Министерския съвет и предстои на заседанието в сряда правителството да го гласува.

Вторият по старшинство орден у нас, „Св. св. Кирил и Методий“ е предложен за редица творци от областта на театъра, литературата, музиката, изобразителното изкуство.

Това са актьорите Камен Донев, Петя Силянова и Мариус Куркински, режисьорите Теди Москов и Иглика Трифонова, писателите Георги Господинов, Христо Бойчев и Деян Енев, художниците Станислав Памукчиев, Свилен Блажев и Милко Божков, скулпторът Божидар Козарев, цигуларят Васко Василев и оперната прима Соня Йончева.

В края на миналия месец правителството вече предложи на президента да удостои с ордени „Стара планина“ Първа степен издателката и поетеса Божана Апостолова и скулптора проф. Крум Дамянов.

Вижте още: БОЖАНА АПОСТОЛОВА С ОРДЕН „СТАРА ПЛАНИНА“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах