Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Камен Донев с концерт-спектакъл за сватбите в „Арена Армеец“

Актьорът подготвя „нещо много хубаво“ заедно с оркестъра на Бобан Маркович

Грандиозното събитие ще е на 29 ноември. - Камен Донев с концерт-спектакъл за сватбите в „Арена Армеец“

Грандиозното събитие ще е на 29 ноември.

Камен Донев вдига спектакъл, посветен на сватбите, в зала „Арена Армеец“. Премиерата е на 29 ноември тази година. Новината съобщи самият той пред Нова телевизия. Представлението е озаглавено „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите“ и ще бъде съвместно със сърбите Бобан и Марко Маркович и техния оркестър.

Спектакълът включва 35 отбрани български музиканти, 20 танцьори, певици, а актьорът ще разказва и коментира сватбените традиции на Балканите. На въпрос на водещите ще танцува ли с кокошка – явно ритуал от някое кътче на България, гостът отвърна: „С кокошка, с мома, открадната, преспана, девствена…“.

„Музиката е основна, няма да е моноспектакъл, ще е нещо средно между музика, танци, мои истории, танци, всичко това в една голяма гозба“, обясни Донев.

Актьорът потърсил Бобан, след като харесал едно негово парче. Помолил свой приятел от Македония да ги запознае. „Срещата мина изключително топло и приятелски, все едно се познавахме цял живот“, разказа Донев. След това го поканил заедно с оркестъра си да свирят да направят музиката за негово представление.

Актьорът призна, че не е бил на много сватби: „Но съм виждал достатъчно. Балканските сватби са така… като че ли идва краят на света“.

kamen

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС