Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Кралската опера в Лондон пусна безплатно изпълнение на Васко Василев (линк, видео)

„Кралската опера без маска” е филм с изпълнения на солисти, хор и оркестър извън залата на Операта

Васко Василев в стопкадър от видеото с изпълнение на Концерт за две цигулки в до минор от Йохан Себастиан Бах - Кралската опера в Лондон пусна безплатно изпълнение на Васко Василев (линк, видео)

Васко Василев в стопкадър от видеото с изпълнение на Концерт за две цигулки в до минор от Йохан Себастиан Бах

Кралската опера в Лондон подготвя зрителите си за предстоящото отваряне на 15 май. В сайта на културната институция са публикувани записи от изминалата година за свободно гледане, заснети без публика. Един от тях е от 27 юни 2020 г. на концертмайстора Васко Василев и Сергей Левитин заедно с Оркестъра на Кралската опера, изпълняват Концерт за две цигулки в до минор от Бах под диригентството на Антонио Папано.

Освен това „Младите артисти на Джет Паркър”, хорът и оркестърът на институцията, вдъхнаха нов живот на празните пространства на Кралската опера през изминалата година. Заснета е поредица от изпълнения, наречена „Кралската опера без маска”, от режисьора Жозуе Гарсия. В тях участваха солистите Филипе Ману, Александра Лоу, Блез Малаба, Киандра Хауърт и Масабане Сесилия Рангванаша. Последното изпълнение на покрива на операта е хорът на поробените евреи от „Набуко“ на Верди.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg