Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лолова и Мутафова спасявали парите на Васил Найденов

Известен съм с аматьорщината си в банковото дело, но виждам, че сценарият от 90-те се повтаря

„Не съм се лакомил! Лихвата ми е 6,5 процента", обяснява за парите си в Корпоративна банка Васил Найденов. - Лолова и Мутафова спасявали парите на Васил Найденов

„Не съм се лакомил! Лихвата ми е 6,5 процента", обяснява за парите си в Корпоративна банка Васил Найденов.

„Драги зрители, ако искате да разберете къде ще загубите пари, обадете ми се”, обърна се Васил Найденов към тв аудиторията в предаването „120 минути” на bTV. Певецът призна, че за втори път в живота си преживява тежка банкова криза. Към момента, парите му спечелени от концерти, са блокирани в Корпоративна банка.

„Не съм се лакомил! Лихвата ми е 6,5 процента. Това е смешна лихва! А парите ми са чисти. Имам документ от НАП, че съм си платил всичко, което дължа!”, емоционално обяви Кеца.

Човекът, изпял рефрена „Казано честно всичко ми е наред,/тъй че спокойно си гледам наред”, е като натиснат паник бутон.

„Аз съм известен с аматьорщината си в банковото дело, но виждам, че сценарият се повтаря. През 1996-а отново нямаше досиета на кредитни милионери, тогава дори не пускаха квестори във фалиралите банки”, върна лентата назад изпълнителят.

По онова време той държал парите си в Частна земеделска инвестиционна банка. „Тя и „Кристалбанк” бяха първите, които фалираха. И тогава беше петък, както се случи и сега. Сценарият е един и същ. И сега чувам същите истории сега, че са давали пари, че са откраднати. Но кой от кредитните милионери върна парите?”, риторично попита Кеца.

Пред изумения тв водещ певецът обяви, че този, който много добре знае какво се случва с банките, е журналистката Илиана Беновска, собственик на Радио К2. „Беновска беше пиар на Частна земеделска инвестиционна банка! Тя участваше във фалита на тая банка и добре знае сценария!”, изригна Кеца.

След банковия земетрес през 90-те години звездата все пак успял да си получи парите. „Две години нерви ми костваше, обаждания. Ходих даже в червената централа при Красимир Премянов. А всички знаеха, че пея за сините…”

В хода на разговора стана ясно, че в онези бурни времена, Васил Найденов раздал пари на Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и на поне още десет служители на БНТ. „Аз им давах парите, за да могат да бъдат сложени в минимум, а те после ми ги връщаха”, недотам ясно разказа Кеца.

Освен във фалиралата Частна земеделска инвестиционна банка, той имал влогове и в централата на „Райфайзен банк” в Берлин. След края на банковата криза Кеца получил всичите си блокирани пари в клон на Пощенска банка. Тогава хората от опашката не му позволили да се реди. „Казаха ми: „Г-н, Найденов, минете първи, за да си получите парите. Такова нещо не се забравя!”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg