Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Малка нощна музика за Михаил Билалов и оркестър в НДК

Актьорът с комедиен моноспектакъл в зала 3, най-модерната в Двореца на културата след ремонта за европредседателството

„Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. Накъде отива този свят, мамка му?“, казва героят на Михаил Билалов в новия му моноспектакъл. Снимка: БНТ/Под прикритие - Малка нощна музика за Михаил Билалов и оркестър в НДК

„Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. Накъде отива този свят, мамка му?“, казва героят на Михаил Билалов в новия му моноспектакъл. Снимка: БНТ/Под прикритие

Михаил Билалов ще представи първия си моноспектакъл на сцена 3 в НДК, съобщиха от Двореца на културата. Комедията се нарича „Бум-бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“ и е по текст на Ваня Николова, позната като сценарист на „Под прикритие“ – сериала, след който Билалов се превърна трайно в Джаро за българската публика.

В подобен персонаж актьорът ще се превъплъти и в комедийния спектакъл „Бум-бум…“. Премиерата ще бъде на 15 май – четири дни преди рождения ден на Билалов, който навършва 55 години през 2020 г.

„Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“ всъщност започва точно така – публиката е въвлечена в 50-годишния юбилей на ексцентричен мафиот, който прави нещо необичайно – вместо стрийптизьорки си поръчва джаз бенд, а вместо с куршуми, стреля с остроумни реплики от типа:

„Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. На какво прилича днешната престъпност? Накъде отива този свят, мамка му?“.

Макар и в моноспектакъл, Билалов няма да е сам на сцената – негови партньори ще бъдат музикантите от „Ангел Заберски бенд“, които ще свирят на живо.

Режисьор е Лиза Шопова.

Това е първият театрален спектакъл, поставен в изцяло преустроената зала 3 на НДК, където бе Пленарната зала на Съвета на Европа по време на българското председателство. Залата за спектакъла ще бъде с 1000 места.

Билетите за първото представление на 15 май вече са в продажба на билетните каси в НДК.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg