Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Мария Цънцарова, Петър Волгин и Иво Божков с награди за журналистика от СБЖ

Церемония в клуб „Журналист“ в присъствието само на номинираните

На 20 септември 2020 г. Снежана Тодорова бе преизбрана за председател на СБЖ, оглавяван от нея от 2011 г. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - Мария Цънцарова, Петър Волгин и Иво Божков с награди за журналистика от СБЖ

На 20 септември 2020 г. Снежана Тодорова бе преизбрана за председател на СБЖ, оглавяван от нея от 2011 г. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

„Никому в угода, на никого напук.“ Думите на Йосиф Хербст цитира новият стар председател на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова в Деня на народните будители 1 ноември, когато СБЖ раздаде годишните си награди. Отличията бяха връчени на церемония в клуб „Журналист”. С оглед ограниченията в ситуацията на Ковид-19, на събитието присъстваха само номинираните.

Наградата „Йосиф Хербст” за цялостен принос получи репортерката от БНТ и БНР Даниела Кънева. Дълги години тя бе водещият български журналист по темите, свързани с Далечния Изток и Индия.

„Златно перо” за радиожурналистика получи Петър Волгин от БНР, а за телевизионна журналистика – Поли Златарева от БНТ.

В категория „Печат“ наградите отидоха при Антон Гицов от в. „Труд” и заместник-главния редактор на в. „Дума” Георги Георгиев.

Наградата „Златно перо” за фотожурналистика бе присъдена на Иво Божков, общински съветник, който отразява с камера протестите и публикува видеата във Фейсбук. Операторската награда е за Иван Филчев от Би Ти Ви.

Георги Готев получи „Златно перо” за електронното издание ,,Euractiv“ в категорията „българска медия извън България”. А най-добрият сайт според СБЖ е ,,Топспорт“, част от „Уеб медия груп”.

Наградата за документално-публицистична книга бе връчена на Анна Заркова за книгата „Главните прокурори. От Татарчев до Гешев“.

„Златно перо” за кореспондент на централна медия в страната получи Кирил Фалин, кореспондент на БНР от Кюстендил.

Грамота за най-добро представяне на млад журналист под 35 години взеха Мария Цънцарова от Би Ти Ви и Мартин Георгиев от „Сега”.

Съюзът на българските журналисти връчи и редица специални отличия: на списание „Читалище – 1870“ по случай 150 години от издаването му; на БНТ Благоевград за 45-ата годишнина на регионалната телевизия; на авторското предаване на Мануела Манчева „Cantate Jubilate“ по БНР, което навършва 25 години; на Румен Ковачев, генерален директор на Тv1 във връзка с 15-годишнината на телевизията; на Кирил Попов, обявен като „журналист от София“, за неговата 90-годишнина; на Митьо Митев, „журналист от Нова Загора“, за неговата 90-годишнина; на Георги Найденов, „журналист от Пловдив“, по случай 75-годишнината му; на Йордан Георгиев, журналист от БНР, във връзка с неговата 70-годишнина; на Енчо Господинов за книгата „Сянката на петнистия кон“ и по случай 70-годишнината му; на Георги Атанасов, „журналист от София“, за книгата му „Вирусът“; на Ваньо Стоилов, „журналист от Стара Загора“, за книгата „Милиони стъпала към Бога“ и на Милена Димитрова, „журналист от София“, за книгата „Втората България“.

„По традиция на този ден СБЖ отличава колеги и е чест за нас, че в залата присъстват много достойни представители на българската журналистика, които с перо, микрофон и камера отстояват истината и правото на обществото да получава достоверна и точна информация“, каза Снежана Тодорова на церемонията.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах