Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Милен Русков: Смърт на умниците, свобода на артистите!

Писателят Милен Русков ще получи отличието на 18 ноември в Брюксел. - Милен Русков: Смърт на умниците, свобода на артистите!

Писателят Милен Русков ще получи отличието на 18 ноември в Брюксел.

„Смърт на умниците, свобода на артистите, от всички видове! Впрочем първото е малко силно казано, но второто е на място“. Това написа писателят Милен Русков в изблик на радост от предстоящото си пътуване за Разлог. Авторът на романа „Възвишение“ получи покана от актрисата Нона Йотова за фестивала й в градчето в полите на Пирин, който стартира на 24 юни. 

„Мисля, че ще си прекарам една много хубава седмица там, живот и здраве! Ще бъде весело и го очаквам с нетърпение!“, сподели още Русков. Остава да гадаем кои са „умниците“, на които писателят не пожелава нищо добро…

Русков ще бъде една от звездите на фестивала на Йотова, които ще обитават семейния й хотел в Банско „Ройъл Тауърс“. В афиша на театралния форум влизат седем заглавия. Сред тях е едно от събитията на сезона – представлението по романа на Милен Русков „Възвишение“, постановка на Пловдивския театър.

В читалитето в Разлог ще бъдат показани още:  „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ – новият моноспектакъл на Камен Донев, „Скъперникът“ (режисьор Лилия Абаджиева), „Волпоне“ (режисьор Здравко Митков), „Работно време“ (постановка Камен Донев), „На другата сутрин“ (режисьор Веселин Ранков) и „Смях в залата“ (постановка Асен Блатечки).

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах