СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Барселона

Сопраното ще изнесе рецитал с творби на Верди и Пучини

Соня Йончева и Найден Тодоров на концерта пред „Александър Невски“ миналото лято. Снимка: Василка Балевска/Софийска филхармония - Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Барселона

Соня Йончева и Найден Тодоров на концерта пред „Александър Невски“ миналото лято. Снимка: Василка Балевска/Софийска филхармония

Диригентът Найден Тодоров ще си партнира с оперната прима Соня Йончева в Барселона, Испания. Българското сопрано ще изнесе рецитал в Гран театре дел Лисеу на 30 април с произведения на Верди и Пучини. Йончева ще бъде солистка на Симфоничния оркестър на Лисеу, а на диригентския пулт застава маестро Тодоров.

Начало на вечерта ще даде Увертюрата към операта „Набуко” от Верди, в програмата са още Увертюрата към операта „Силата на съдбата“ от Верди, както и „Интермецо” от операта „Мадам Бътерфлай” от Пучини. Йончева ще изпълни арии от популярни оперни заглавия като „Манон Леско“, „Дон Карлос“, „Тоска“, „Мадам Бътерфлай“ и др.

Това не е първият път, в който Йончева и Тодоров си партнират, българската публика последно ги видя заедно в големия концерт на Йончева и Пласидо Доминго пред храм-паметника „Александър Невски“ през 2021 г. Само няколко месеца по-късно двамата излязоха заедно в зала „Чайковски“ в Москва за рецитал на Йончева.

През изминалия месец Йончева имаше ангажименти с Берлинската филхармония, трябваше да излезе и в „Ан Болейн“ на Доницети в Театър „Шанз-Елизе“ в Париж, но се разболя от Ковид и бе възпрепятствана.

„Нейният прекрасен глас е изпълнен с много цветове, което ѝ дава възможност да изиграе по-плътни образи като Мими, Тоска, Дездемона, Елизабета или Луиза Милер”, се посочва в прессъобщението от „Лисеу“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg